Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιαφό – «Ήταν υπέροχο, θέλω να περνάει καλά ο κόσμος που με παρακολουθεί»

Τιαφό – «Ήταν υπέροχο, θέλω να περνάει καλά ο κόσμος που με παρακολουθεί»

Ο Φράνσις Τιαφό μίλησε μετά τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά και τόνισε ότι δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά πολύ σημαντικό για εκείνον είναι και το να διασκεδάσει το κοινό.

Mερικές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι σημαντικό για τον Φράνσις Τιαφό-όπως έχει πει ο ίδιος-, εφόσον έχει δώσει τα πάντα στο γήπεδο και έχει διασκεδάσει το κοινό, αλλά ο Αμερικανός παρ’ όλα αυτά ήταν χαρούμενος που πήρε χθες τη μεγαλύτερη νίκη (3-6, 6-3, 6-4) της καριέρας του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τιαφό, Νο 49ο στον κόσμο, επέστρεψε από το 0-3 στο καθοριστικό σετ για να καταπλήξει τον Ελληνα πρωταθλητή και να κλείσει μια θέση στα προημιτελικά.

Τη μεγαλύτερη νίκη του πριν από χθες, την είχε επίσης κόντρα στον Τσιτσιπά, όταν απέκλεισε τον Έλληνα, στο Wimbledon στον πρώτο γύρο τον Ιούνιο.

«Υπάρχουν οπαδοί που τρελαίνονται νωρίς στον αγώνα. Θέλω να παίξω. Θέλω να είμαι εκεί έξω, θέλω να τα δώσω όλα. Υπάρχουν μικρά παιδιά που ουρλιάζουν «Μεγάλε Φόε » και αυτό είναι το θέμα», είπε ο 23χρονος.

«Είναι σχεδόν άσχετο με το ποιον παίζεις. Προφανώς θέλω να νικήσω τον Στέφανο και αυτά τα παιδιά, είναι πάντα καλό να υπάρχει στο βιογραφικό. Ήταν υπέροχο.»

Ο Τιαφό, ο οποίος έφτασε στην καλύτερη κατάταξη στην καριέρα του στην 29η θέση στις αρχές του 2019, θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Γεννημένος από γονείς που μετανάστευσαν από τη Σιέρα Λεόνε, το 1996, ο Τιαφό είναι αγαπημένος του κοινού όπου κι αν παίζει λόγω της συνήθειάς του να σκίζει τη φανέλα του και να πανηγυρίζει μετά τον αγώνα, εμπνευσμένος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

«Απλώς μου αρέσει να παίζω σε ένα γεμάτο γήπεδο. Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Νιώθω ότι πρόκειται γι αυτό», πρόσθεσε ο Τιαφό.

«Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν άσχετο μερικές φορές. Υπάρχουν παιδιά, οι γονείς φέρνουν αυτά τα παιδιά , πληρώνουν τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο για να έρθουν να με παρακολουθήσουν να παίζω. Θέλω οι άνθρωποι να διασκεδάζουν όπως διασκεδάζω και εγώ. Νιώθω ότι είναι καθήκον μου, να δώσω τα πάντα και να διασκεδάσουν όλοι. Αυτά το παιδιά στην κορυφή του γηπέδου, θέλω να πάνε σπίτι τους θυμούμενοι (που) παρακολούθησαν τον Φράνσις Τιαφό να παίζει και (που) πέρασαν υπέροχα».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024