Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που έβαλε πιστούς στον Αγ. Δημήτριο χωρίς μάσκα

Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που έβαλε πιστούς στον Αγ. Δημήτριο χωρίς μάσκα

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ιερέας του Αγίου Δημητρίου προέτρεψε πιστούς να εισέλθουν στον Ιερό Ναό χωρίς μάσκα, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις της αστυνομίας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Το συμβάν καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ένα 24ωρο αργότερα, γίνεται λόγος για «ατυχές συμβάν», που προέκυψε εξαιτίας μιας «στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων».

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το γεγονός «έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε», ενώ τονίζεται ότι γενικά η συνεργασία των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024