Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα ένταση και επεισόδια με Ρομά - Έκλεισαν ξανά δρόμους σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα

Νέα ένταση και επεισόδια με Ρομά – Έκλεισαν ξανά δρόμους σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μία μέρα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μία μέρα, την Πέμπτη, όταν δεκάδες Ρομά προχώρησαν στο κλείσιμο δρόμων σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα, εκφράζοντας την οργή τους για το θάνατο του 18χρονου από αστυνομικά πυρά στην αιματηρή καταδίωξη του Περάματος.

Δεκάδες Ρομά έκλεισαν την Πατρών – Πύργου στο ύψος της Γαστούνης, διαμαρτυρόμενοι για το αιματηρό περιστατικό. Το συγκεντρωμένο πλήθος έστησε οδοφράγματα, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους και λάστιχα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, στην παρουσία της οποίας οι Ρομά απάντησαν με πέτρες. Ακόμα, οδηγοί που προσέγγισαν το μπλόκο λόγω αγνοίας δέχθηκαν πέτρες στα αυτοκίνητά τους από τους συγκεντρωμένους.

Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν μετά από περίπου μία ώρα, και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Ρομά έκλεισαν εχτές και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Αττική, από την οδό Αγ. Γεωργίου στο ρεύμα προς άνω Λιόσια και από την οδό Μ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα προς Αττική Οδό.

Νωρίτερα στην Αχαΐα, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους, απέκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τις δημοτικές ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν και την ΕΟ Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 18χρονου. Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Επίθεση με πέτρες και ξύλα σε περιπολικό στο Ζεφύρι

Επίθεση με καδρόνια και πέτρες εξαπέλυσαν νεαροί κατά αστυνομικών στο Ζεφύρι, μετά από ενέδρα που φέρεται να τους έστησαν.

Συγκεκριμένα, το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, όταν έφτασε σήμα στο κέντρο της Αμεσης Δράσης για φωτιές σε κάδους στην περιοχή.

Δύο περιπολικά κινήθηκαν προς την περιοχή, και όταν έφτασαν εκεί αντί για φωτιές, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα. Κάτι που αποδεικνύει πως το τηλεφώνημα ήταν παραπλανητικό.

Δείτε το ρεπορτάζ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024