Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Josh Cavallo - Είμαι gay και για έξι χρόνια καταπίεζα τη σεξουαλικότητά μου

Josh Cavallo – Είμαι gay και για έξι χρόνια καταπίεζα τη σεξουαλικότητά μου

«Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν», εξομολογείται ο 21χρονος μέσος

Come out ως gay αποφάσισε να κάνει ο Josh Cavallo και άφησε άπαντες άφωνους με τη συγκινητική ιστορία του.

Μέσω social media o μέσος της Adelaide United δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και παραδέχτηκε πως είχε αναγκαστεί να ζει «διπλή ζωή» και να κρύβεται από τον πραγματικό εαυτό του.

«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι gay», σημείωσε στην αρχή του βίντεο

Με τη φράση του αυτή ο νεαρός έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης σε κορυφαία κατηγορία και σε παγκόσμιο επίπεδο που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Παράλληλα, ο Josh Cavallo εξηγεί γιατί αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του.

«Ένιωσα επιτέλους άνετα» λέει και προσθέτει: «Θέλω να βοηθήσω να αλλάξει αυτό. Θέλω να δείξω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και αξίζουν το δικαίωμα να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους. Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που παίζουν ακόμη, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον».

«Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο»

Στη συνέχεια περιγράφει πως μεγαλώνοντας ένιωθε την ανάγκη να κρύβει τον εαυτό του γιατί ντρεπόταν γι΄αυτό που είναι

«Ήταν ολόκληρο ταξίδι να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω come out. Καταπίεζα τη σεξουαλικότητά μου εδώ και έξι χρόνια και χαίρομαι που πλέον μπορώ να ηρεμήσω», αναφέρει .

«Μεγαλώνοντας πάντα ένιωθα την ανάγκη να κρύβω τον εαυτό μου γιατί ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν που δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που αγαπούσα και να είμαι gay. Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν», σημειώνει.

Επίσης, παραδέχεται ότι φοβόταν να μιλήσει μέχρι σήμερα ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις γιατί αυτό πιθανότατα θα στεκόταν εμπόδιο στο όνειρό του να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

«Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να μου συμπεριφέρονται ισότιμα», καταλήξει η 21χρονος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι ποδοσφαιριστές πρώτης κατηγορίας έχουν κάνει come out, ωστόσο αυτό έγινε όταν κρέμασαν τα παπούτσια τους.

Ο Thomas Hitzlsperger, πρώην παίκτης της Aston Villa Στουτγάρδης, της West Ham και της Everton και ο  Robbie Rogers άλλοτε ποδοσφαιριστής της Leeds United, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024