Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν - Ούτε στη Ρώμη θα συναντηθεί τελικά με τον Μπάιντεν - Τι είπε ο τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν – Ούτε στη Ρώμη θα συναντηθεί τελικά με τον Μπάιντεν – Τι είπε ο τούρκος πρόεδρος

Μάλιστα, είναι η... δεύτερη φορά που ο τούρκος πρόεδρος έχει προαναγγείλει συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του και τελικά δε γίνεται

Ούτε στη Σύνοδο των G20 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη θα γίνει η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, είναι η… δεύτερη φορά που ο τούρκος πρόεδρος έχει προαναγγείλει συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του και τελικά δε γίνεται.

Η συνάντηση πάει για… Γλασκώβη

«Με τον Μπάιντεν μάλλον δε θα συναντηθούμε στη σύνοδο των G20 στη Ρώμη, αλλά θα συναντηθούμε πιθανότατα στη Γλασκώβη. Στη συνάντησή μας το σημαντικότερο θέμα είναι το ζήτημα της πληρωμής των 1,4 δισ. δολαρίων που έχουμε κάνει για τα F-35. Σχετικά με αυτή την πληρωμή, φυσικά, θα χρειαστεί να συζητήσουμε μαζί τους πως θα μας επιστραφεί» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι έναν συμψηφισμό των χρημάτων που έχουν δοθεί για τα F-35 με αγορά νέων F-16.

Στο μεταξύ, το δεξί χέρι του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, μίλησε με τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το ενδεχόμενο αγοράς F-16, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024