Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος για 28η Οκτωβρίου - Η γεωπολιτική ρευστότητα στην περιοχή μας απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση

Παναγιωτόπουλος για 28η Οκτωβρίου – Η γεωπολιτική ρευστότητα στην περιοχή μας απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες, ετοιμοπόλεμες και εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα, διαβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος με την ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι εξελίξεις στην περιοχή, τα προβλήματα, ο υβριδικός χαρακτήρας των απειλών και η γενικότερη γεωπολιτική ρευστότητα δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό και απαιτούν διαρκή επαγρύπνηση, τονίζει ο υπουργός Άμυνας στην ημερησία διαταγή ενόψει της εθνικής επετείου διαβεβαιώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες, ετοιμοπόλεμες και εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα.

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 κατέχει ξεχωριστή θέση στη μακραίωνη και ένδοξη ιστορία του έθνους μας, αποτελώντας σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας και εθνικής ομοψυχίας για όλο τον Ελληνισμό.

Η ιστορική αξία του Έπους είναι ανεκτίμητη διότι μας εμψυχώνει και μας διδάσκει ότι με σκληρούς αγώνες, τόλμη, αυτοθυσία και πίστη στα εθνικά και δημοκρατικά ιδεώδη, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Στόχοι και επιδιώξεις οι οποίοι εδράζονται σε υψηλές αξίες και ιδανικά, όπως ο Αγώνας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Αποτελεί διαχρονική δέσμευση για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ότι θα συνεχίσουν να είναι ο εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας.

Μια δέσμευση απέναντι στους προγόνους μας, που οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπληρώνουν σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε η χώρα μας να μπορεί να αντιμετωπίζει όλες τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα να εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ειρήνη, στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής μας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «τα προβλήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, ο υβριδικός χαρακτήρας των απειλών και η γενικότερη γεωπολιτική ρευστότητα δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας μεταβάλλονται σε καθημερινή βάση και απαιτούν διαρκή επαγρύπνηση.

Για την κυβέρνηση, καθώς και για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας» επανέλαβε, «η ασφάλεια της χώρας αποτελεί εθνικό στόχο διαμέσου της θωράκισής της απέναντι σε κάθε απειλή που δύναται να αναδυθεί στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν το «ξίφος της Ελλάδας». Είναι ισχυρές, αξιόμαχες, ετοιμοπόλεμες και εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα, διαβεβαίωσε. Αναβαθμίζονται συνεχώς σε δομές, ανανεώνονται σε ανθρώπινο δυναμικό και θωρακίζονται με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα προβολής ισχύος, οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς που διασφαλίζουν στους πολίτες της χώρας το μείζον αγαθό της ασφάλειας».

«Τη θωράκιση αυτή» συνέχισε, «την επιτυγχάνουμε, πλέον της αναβάθμισης του αξιόμαχου του αμυντικού μας συστήματος με την άσκηση ενεργής αμυντικής διπλωματίας. Με την οικοδόμηση συμμαχιών σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, όπως με τις πρόσφατα υπογραφείσες συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Γαλλία, με τις οποίες ανυψώνουμε το διεθνές κύρος της χώρας, καθιστώντας την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ασταθή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ευρύτερα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη εκτέλεση της αποστολής τους, αλλά και την άοκνη προσπάθειά τους κατά τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, οποτεδήποτε αυτή χρειάστηκε, είτε στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, είτε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024