Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέραμα - Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι επτά αστυνομικοί - Ελεύθεροι και οι ανήλικοι Ρομά

Πέραμα – Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι επτά αστυνομικοί – Ελεύθεροι και οι ανήλικοι Ρομά

Μετά τη μαραθώνια κατάθεση των αστυνομικών...

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, όπου ένας 20χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του από τα αστυνομικά πυρά.

Την απόφαση υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί στα δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή, ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ακόμα, ελεύθερος αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και ο 16χρονος που νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μαραθώνια απολογία τους, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, αν ο οδηγός του οχήματος δεν επιχειρούσε να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες στις απολογίες τους οι επτά αστυνομικοί

Και οι επτά αστυνομικοί στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Χιουντάι.

Ειδικότερα, σε απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003 ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Αναφέρει ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά που παραδόθηκε

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

Ο 14χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οι επτά αστυνομικοί όπως και ο 14χρονος αναμένεται να απολογηθούν και στον εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024