Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Skoda Kamiq σε ρόλο αγωνιστικού

Το Skoda Kamiq σε ρόλο αγωνιστικού

Οι μαθητευόμενοι της Skoda σχεδιάζουν μια νέα, αγωνιστικών προδιαγραφών πρωτότυπη εκδοχή του μικρότερου SUV της φίρμας τιμώντας το πλούσιο παρελθόν της φίρμας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

H τσεχική φίρμα έχει δημιουργήσει παράδοση αφήνοντας τους μαθητευόμενούς της να πειραματίζονται με τα μοντέλα της, παρουσιάζοντας τις δικές τους εκδοχές που τις περισσότερες φορές εντυπωσιάζουν, όπως το roadster Slavia και το Mountiaq, μια pickup έκδοση του Kodiaq.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητευόμενοι της Skoda αποφάσισαν να ασχοληθούν με το μικρότερο SUV της φίρμας, Kamiq στο οποίο θέλουν να δώσουν μια πιο σπορ υπόσταση προετοιμάζοντας μια ράλι παραλλαγή του.

Όπως κάθε πρωτότυπο μοντέλο που προκύπτει με αυτό τον τρόπο, η ράλι έκδοση του Kamiq θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί εξολοκλήρου από τους μαθητευόμενους της Skoda με λίγη βοήθεια από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της φίρμας αυτήν την φορά.

Το πρώτο σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι πιθανότατα η πρωτότυπη εκδοχή του Kamiq θα απωλέσει τις δύο πίσω πόρτες, αποκτώντας μια σειρά από στοιχεία που αποτελούν αποκλειστικότητα των πιο σκληροπυρηνικών εκδόσεων όπως η επιβλητική αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα, οι διογκωμένοι θόλοι, το θηριώδες splitter αλλά και υπερτονισμένες εισαγωγές αέρα.

Με δεδομένη τη συνδρομή του motorsport τμήματος, τα παραπάνω αναμένεται να συμπληρωθούν από εξίσου «σοβαρές» αλλαγές στα μηχανικά μέρη. Για την ακρίβεια, στην θέση του συνόλου αναμένεται να βρεθεί ο δίλιτρος κινητήρας των 245 ίππων που εφοδιάζει την Octavia vRS ενώ στα δεδομένα στοιχεία θα πρέπει να θεωρείται η τετρακίνηση.

Σε αναλόγως πολεμική ατμόσφαιρα αναμένεται να κινηθεί και η αναμόρφωση του εσωτερικού το οποίο θα αποκτήσει κλωβό ασφαλείας, bucket καθίσματα με ζώνες έξι σημείων στήριξης ενώ από την αναβάθμιση δεν πρόκειται να εξαιρεθούν ούτε οι ενδείξεις στον πίνακα οργάνων ούτε καμιά άλλη λεπτομέρεια. Εξάλλου το φετινό θέμα των μαθητευόμενων της Mlada Boleslav προέκυψε με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων  του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Skoda και σχεδιάζεται για να τιμήσει την ομολογουμένως μακρά παράδοση της φίρμας στην αθλητική πλευρά της αυτοκίνησης.

Ως συνήθως το concept car θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του Worthersee το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2022.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024