Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS για την εξέλιξη της πανδημίας και την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων και τον εμβολιασμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, τις παρελάσεις αλλά και τον εμβολιασμό.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι, στην αρχή οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες για την πραγματοποίηση των παρελάσεων ενόψει 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο ήταν ένα θέμα που αφορά και την τοπική κοινωνία. Στους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλίας, τεθηκε ζήτημα προκειμένου να μην γίνουν οι παρελάσεις, ωστόσο στην πορεία τα δεδομένα άλλαξαν. «Ο βαθμός εμβολιασμού καθώς και η τήρηση των μέτρων είναι ένα πρόβλημα για την β. Ελλάδα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Η πιθανότητα νέων μέτρων

Για την πιθανότητα πρόσθετων μέτρων, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα καθώς με τον πρωθυπουργό έχουν γίνει οι ανάλογες συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας, απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι δικτακτικοί ως προς τον εμβολιασμό, να πάνε να κάνουν το εμβόλιο, καθώς είναι κάτι το οποίο θα τους παράσχει την απαραίτητη προστασία από τον ιό. «Μιλάω για εκείνους που έχουν δεύτερες σκέψεις και τους παρακαλώ να κάνουν το εμβόλιο, τόνισε.

«Οι εμβολιασμένοι είναι 7 στους 10 αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, ενώ οι εμβολιασμοί κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Καταδίωξη στο Πέραμα – Το σχόλιο του υπουργού

«Μίλησα  με τον κ. Θεοδωρικάκο, και κατανοώ πλήρως την ανάγκη για διερεύνηση του περιστατικού. Ο πολίτης περιμένει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και για να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της, έχει συγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι εξετάζονται από την υπηρεσιακή πλευρά», δήλωσε.

Προστασία των ζώων

Για την πρόνοια των ζώων συντροφιάς, ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε  την χρηματοδότηση  ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ  για τους δήμους, για προγράμματα φροντίδας των ζώων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr