Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάος στα πρατήρια καυσίμων του Ιράν αποδίδεται σε κυβερνοεπίθεση

Χάος στα πρατήρια καυσίμων του Ιράν αποδίδεται σε κυβερνοεπίθεση

Εκτός λειτουργίας το σύστημα πώλησης καυσίμων με δελτίο.

Άγνωστοι χάκερ πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρονικό σύστημα ανεφοδιασμού των ιρανικών πρακτορείων καυσίμων με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μεγάλες ουρές πελατών, μεταδίδουν την Τρίτη κρατικά μέσα.

Η αναστάτωση στα πρατήρια καυσίμων, επισημαίνει το Reuters, έρχεται λίγες ημέρες μετά την επέτειο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2019 ως αντίδραση στις αυξημένες τιμές καυσίμων, κινητοποίηση στην οποία η αστυνομία φέρεται να σκότωσε εκατοντάδες διαδηλωτές.

«Η διατάραξη στη λειτουργία του συστήματος ανεφοδιασμού τις τελευταίες ώρες […] προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση» ανέφερε το κρατικό IRIB. «Τεχνικοί επιλύουν το πρόβλημα και η διαδικασία ανεφοδιασμού σύντομα θα επιστρέψει στο κανονικό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου, η ηλεκτρονική εισβολή επηρέασε μόνο τη λειτουργία έξυπνων καρτών με τις οποίες οι Ιρανοί προμηθεύονται καύσιμα με δελτίο. Όσοι πελάτες το επιθυμούν μπορούν να αγοράζουν καύσιμα αλλά σε υψηλότερη τιμή.

Βίντεο που εμφανίστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης που φέρεται να έχουν χακαριστεί για να εμφανίζουν μηνύματα όπως «Χαμενεΐ, πού είναι η βενζίνη μας;» – μια αναφορά στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των βίντεο, ωστόσο το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr επιβεβαίωσε ότι ορισμένες πινακίδες παραβιάστηκαν από χάκερ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024