Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Τον διάβασε, τον νίκησε

Ολυμπιακός – Τον διάβασε, τον νίκησε

Έστω κι αν αγχώθηκε λίγο στο τέλος, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που άξιζε κόντρα στον ΠΑΟΚ

Παραμονές του αγώνα λέγαμε ότι ο συγκεκριμένος ΠΑΟΚ μπορεί να παραμένει μια καλή ομάδα, μια πολύ καλή ομάδα αν θέλετε, αλλά είναι ευκολοδιάβαστος.

Αργά πόδια στη μεσαία γραμμή, επιβαρυμένα κορμιά και έλλειψη βάθους στο ρόστερ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, διάβασε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σωστά, ο Αγκιμπού Καμαρά έλαμψε για μια ακόμα φορά και ο Ολυμπιακός νίκησε και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Θα μπορούσε να είχε νικήσει πιο εύκολα, αλλά σε τέτοια ματς το 3-0 από το… 2-2 απέχει μια-δυο λεπτομέρειες. Κρατάμε το 2-1 λοιπόν και δεν έχουμε κανένα παράπονο.

Ο Ολυμπιακός την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη και το μόνο που έχει σημασία είναι ότι την πήρε. Σαφώς και θα μπορούσε να την είχε πάρει πιο άνετα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να τα βλέπουμε και λίγο… ανάποδα τα πράγματα. Τι εννοώ; Σκεφτείτε να γινόταν μια φάση στις καθυστερήσεις και να ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ.

Θα στεκόταν κανείς στην εικόνα του αγώνα μέχρι το 55’-60’, όπου το σκορ θα μπορούσε να ήταν εύκολα στο 4-0; Ουδείς εκτιμώ!

Όλοι θα αναθεματίζαμε που η ομάδα έδωσε γήπεδο στο τέλος και δεν κράτησε το αποτέλεσμα και θα στήναμε λαϊκά δικαστήρια για τον Μαρτίνς και τους παίκτες.

Μια χαρά ήταν αυτό το 2-1 λοιπόν, έστω κι αν ήρθε με μια μικρή δόση άγχους στο τέλος και πάμε παρακάτω…

Το πρωτάθλημα εξάλλου έχει μεγάλο δρόμο ακόμα και όλα δείχνουν ότι φέτος θα κριθεί στα πλέι-οφ. Κάθε κερδισμένος βαθμός είναι πολύτιμος, και όταν τον κατακτάς απέναντι σ’ έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές σου στη μάχη του τίτλου θεωρείται διπλός.

Προσωπικά βέβαια εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός κυρίως με την ΑΕΚ θα παλέψει το φετινό πρωτάθλημα και γι’ αυτό ακριβώς έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε τον ΠΑΟΚ.

Για να έχει τη δυνατότητα να πάει πρωτοπόρος στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και να ξέρει ότι ακόμα και με ισοπαλία θα παραμείνει στην κορυφή.

Όσον αφορά τέλος τους πρωταγωνιστές της νίκης, για τη λάμψη του Αγκιμπού και για τον απίστευτο Μασούρα τα ‘χουμε πει πολλές φορές, και παρά το γεγονός ότι μας δίνουν συνεχώς αφορμές για να επαναλαμβανόμαστε, εγώ τουλάχιστον θα το αποφύγω.

Αντιθέτως θέλω να σταθώ στην πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν τα δύο ακραία μπακ –ειδικά ο Λαλά δείχνει επιτέλους τι μπορεί να δώσει στην ομάδα κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο–, ενώ άκρως ικανοποιητική ήταν και η νέα πολύ καλή παρουσία του Παπασταθόπουλου.

Από τη στιγμή που έχει χαθεί από την άμυνα ο Σεμέδο, είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να της προσφέρει σιγουριά στα μετόπισθεν ο Παπασταθόπουλος. Και ο Σωκράτης, μετά από μια σειρά μέτριων εμφανίσεων στο ξεκίνημα της σεζόν, τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι μπορεί να την προσφέρει αυτήν τη σιγουριά.

Και ο Ροντρίγκες στο ημίχρονο που έπαιξε πήγε πολύ καλά, ενώ εξαιρετικός στο πρώτο 45λεπτο ήταν και ο Εμβιλά. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι παίκτες που πήραν πιο χαμηλό βαθμό, αλλά μην τα ξαναλέμε. Στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα, και σε παιχνίδια όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα μετράει ακόμα περισσότερο.

Όλα τα άλλα θα τα βρει ο προπονητής, που όπως τονίσαμε και στον πρόλογο ξέρει να διαβάζει καλά.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024