Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Αγκιμπού, εσύ σούπερ σταρ

Ολυμπιακός – Αγκιμπού, εσύ σούπερ σταρ

Το «διαμαντάκι» του Θρύλου - Ο Αγκιμπού «λάμπει» με τα ερυθρόλευκα, με τον αφρικανό μεσοεπιθετικό να έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τους Πειραιώτες

Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον αφρικανό μεσοεπιθετικό να σκοράρει το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 22’ και στο 31’ να δίνει την ασίστ στον Μασούρα, που σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών.

Ο 20χρονος ήρθε στο μεγάλο λιμάνι ως ακατέργαστο διαμάντι και μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη σωστή καθοδήγηση από τον Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον Ολυμπιακό.

Ένας ανερχόμενος super star, όπως ανέφερε και ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σπουδαία εμφάνιση στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο άσος από τη Γουινέα, τον οποίον οι Ερυθρόλευκοι «έκλεψαν» μέσα από τα χέρια της Λιλ, έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο, με το βραχύσωμο μεσοεπιθετικό να δίνει τη νίκη στον Ολυμπιακό και να τον επαναφέρει στην κορυφή.

Μια ονειρική σεζόν για τον Αγκιμπού Καμαρά, που έχει ήδη καταγράψει 13 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ.

Χθες, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική, καθώς είχε πετύχει γκολ και στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ.

Ένα… διαμαντάκι, που δικαιώνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τον έφεραν στο μεγάλο λιμάνι, με τον Αφρικανό να βγάζει επίσης ασπροπρόσωπο τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αποθέωσε το βραχύσωμο μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών.

«Ο Αγκιμπού είναι ένας παίκτης που έχει την ευελιξία να βρεθεί σε διάφορες θέσεις. Είναι εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί σε πολλές θέσεις. Εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει καλύτερα στη θέση 8, αλλά ανάλογα πώς θέλεις να χαλάσεις την ισορροπία του αντιπάλου μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε διάφορες θέσεις» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν από το ματς με την Άιντραχτ.

Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα απολαμβάνει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς, με τον αφρικανό άσο να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι.

Σε κάθε ματς βγάζει τον καλύτερό του εαυτό στον αγωνιστικό χώρο και βελτιώνεται συνεχώς, με αποκορύφωμα τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Δικέφαλο.

«Είμαι ανερχόμενο αστέρι, έτσι αισθάνομαι. Έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα. Έπρεπε να επιστρέψουμε στις νίκες. Για το γκολ ήταν απόφαση στιγμής. Νομίζω πως ήμουν ο MVP, για το γκολ και την ασίστ που είχα στο ματς» ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα, τέταρτο συνολικά

Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Αγκιμπού Καμαρά πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα, καθώς είχε σκοράρει επίσης στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν στην Τρίπολη, με τον Αγκιμπού στο 23’ να κάνει το 2-0 και να «σφραγίζει» τη νίκη για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ένα γκολ που έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα των Αρκάδων και χάρισε το τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Την προηγούμενη αγωνιστική (6η) οι Πειραιώτες έπαιξαν σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Στους Ζωσιμάδες, με τον Αγκιμπού να κάνει και πάλι το… θαύμα του. Στο 17’ ο Αφρικανός με ξερό σουτ είχε ανοίξει το σκορ και είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Χθες σκόραρε για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν, με τον 20χρονο στο 22’ να ανοίγει το δρόμο για το τρίποντο, ενώ στο 31’ έφτιαξε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, δίνοντας την ασίστ στον Γιώργο Μασούρα. Αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του Αγκιμπού με τα ερυθρόλευκα, καθώς ο βραχύσωμος άσος είχε «φτιάξει» και το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών στη Λαμία. Σε εκείνο το ματς είχε δώσει την πάσα στον Μπουχαλάκη, ο οποίος στο 32’ είχε κάνει το 2-0. Στο πρωτάθλημα έχει παίξει σε 6 ματς (δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα στον αγώνα με τον Ατρόμητο, που έληξε 0-0), με τον Αφρικανό να έχει είτε γκολ είτε ασίστ στα 4 από αυτά.

Στα 4 από τα 6 ματς έχει βάλει τη σφραγίδα του, με τον Αγκιμπού να δικαιώνει απόλυτα τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο 20χρονος έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος, με τις εμφανίσεις του να είναι εξαιρετικές. Η μία καλύτερη από την άλλη, με αποκορύφωμα το χθεσινό ντέρμπι.

Εκτός από τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα, ο Αγκιμπού έχει σκοράρει και μία φορά στην Ευρώπη. Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λουντογκόρετς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Σε εκείνο το ματς είχε μπει ως αλλαγή στο 72’ στη θέση του Ματιέ Βαλμπουενά και στο 87ο λεπτό είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Εμφανίσεις που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα… διαμάντι, που έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια σπουδαία καριέρα, με το νεαρό άσο να ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν οι Μαντί Καμαρά και Παπέ Αμπού Σισέ. Δύο παίκτες που ήρθαν από τη Β’ Γαλλίας και έγιναν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Αγκιμπού μάλιστα μέσω των εμφανίσεων με τον Ολυμπιακό έχει κερδίσει και θέση βασικού στην εθνική ομάδα της Γουινέας, με την οποία πλέον έχει 6 συμμετοχές (1 γκολ).

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024