Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Σαμπάνης - «Ούτε νεκρούς δεν μας θέλουν» - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς του νεαρού Ρομά που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά

Νίκος Σαμπάνης – «Ούτε νεκρούς δεν μας θέλουν» – Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς του νεαρού Ρομά που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, του 18χρονου που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος Ασπροπύργου δεν τους επιτρέπει να θάψουν το παιδί τους στο νεκροταφείο της περιοχής

Συγκεντρωμένοι οι συγγενείς και φίλοι του Νίκου Σαμπάνη, του 18χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, πενθούν για τον χαμό του και καταγγέλλουν ότι ακόμα και ως νεκρός είναι ανεπιθύμητος. Όπως καταγγέλλει ο θείος του, Νεκτάριος Καραχάλιος, η οικογένεια ζήτησε από τον δήμαρχο Ασπροπύργου, Νίκο Μελετίου, να ταφεί ο 18χρονος στο νεκροταφείο της περιοχής, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Όπως εξηγεί, ενώ η οικογένεια του 18χρονου μένει στην περιοχή, στην οποία δεν έχει υπάρξει κάποια ιδιαίτερη εγκατάσταση για τους Ρομά, ο δήμαρχος αρνήθηκε να δεχτεί το αίτημά τους να θάψουν το παιδί τους στο νεκροταφείο Ασπροπύργου, με το πρόσχημα ότι δεν είναι δημότης.

Ούτε νεκρούς δεν μας θέλουν

«Ούτε νεκρούς δεν μας θέλουν» αναφέρει χαρακτηριστικά, και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση και να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η ΚΕΕΡΦΑ από επίσκεψή της στον καταυλισμό, κάνει λόγο για «ρατσισμό ακόμα και στον τάφο» και καλεί την κυβέρνηση να ανατρέψει αυτήν την απόφαση.

Όπως αναφέρει ο συντονιστής της κίνησης, Πέτρος Κωνσταντίνου, «οι Ρομά δεν είναι σκουπίδια, όπως είχε πει ο Κασιδιάρης πριν από κάποια χρόνια στον Ασπρόπυργο καλώντας σε πογκρόμ εναντίον τους».

Οι ζωές των Ρομά μετράνε

Η οικογένεια ζητά δικαίωση για τον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη, που άφησε πίσω του δύο παιδιά και μια γυναίκα έγκυο. Ζητά να οδηγηθούν οι αστυνομικοί στη φυλακή.

«Το δόγμα νόμος και τάξη έχει μεταφραστεί σε σφαίρες στο κορμί νέων ανθρώπων» αναφέρει από τη μεριά του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, που καλεί το εργατικό, αντιρατσιστικό και φοιτητικό κίνημα σε κινητοποιήσεις για να μην υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη.

Το βίντεο είναι γυρισμένο σε σπίτι συγγενή του άτυχου νέου παρουσία και του πατέρα του Νίκου Σαμπάνη, και όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι εκεί, οι συνθήκες που ζουν είναι άθλιες.

Δεν υπάρχει ρεύμα, και ο λιγοστός φωτισμός που χρησιμοποιούν για να αποχαιρετήσουν τον Νίκο Σαμπάνη είναι από μπαταρία αυτοκινήτου.

Σημειώνουν ακόμα ότι στην περιοχή δεν υπάρχει νερό, ούτε δρόμοι, και όσοι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους σαν μικροπωλητές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Οι ζωές των Ρομά μετράνε, αναφέρουν από την ΚΕΕΡΦΑ και ζητούν άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα της οικογένειας και ο Νίκος Σαμπάνης να ταφεί στο νεκροταφείο Ασπροπύργου, εκεί που μένει η οικογένειά του.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024