Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα - Το 76% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κοροναϊού

Κίνα – Το 76% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κοροναϊού

Οι Αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν το ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού που πραγματικά εντυπωσιάζει αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της χώρας.

Η Κίνα χορήγησε πλήρεις δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 περίπου στο 75,6% του πληθυσμού της έως τις 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ.

Περίπου 1,068 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανοσοποιηθεί με τις απαραίτητες δόσεις, από ένα πληθυσμό 1,412 δισεκατομμυρίων, δήλωσε ο Μι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η χώρα είχε χορηγήσει συνολικά 2,245 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έως τις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η πολιτική για την τρίτη δόση

Η Κίνα χορηγεί σε όσους εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν από έξι μήνες μια ενισχυτική δόση, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Κίνα έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό στις περισσότερες περιοχές, και οι σποραδικές τοπικές εξάρσεις είναι μικρές συγκριτικά με αυτές που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, ο Μι προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η τελευταία έξαρση στην Κίνα, που αφορά 100 μολύνσεις σε μία εβδομάδα σε 11 περιοχές, να εξαπλωθεί περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024