Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη κοινή περιπολία ρωσικών – κινεζικών πλοίων στον Ειρηνικό ως μήνυμα στην AUKUS

Πρώτη κοινή περιπολία ρωσικών – κινεζικών πλοίων στον Ειρηνικό ως μήνυμα στην AUKUS

Το Σάββατο ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή περιπολία στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού στο διάστημα 17-23 Οκτωβρίου

Μήνυμα στη συμμαχία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας (AUKUS) φάνηκε να στέλνουν το Σάββατο Πεκίνο και Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή περιπολία στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού στο διάστημα 17-23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το tass.

«Τα καθήκοντα της κοινής περιπολίας ήταν η επίδειξη των κρατικών σημαιών της Ρωσίας και της Κίνας, η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και επίσης η προστασία των εγκαταστάσεων της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, η ομάδα πολεμικών πλοίων πέρασε από το Στενό Τσουγκαρού για πρώτη φορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εκπροσωπήθηκε στην κοινή ναυτική δύναμη δέκα πολεμικών πλοίων από τις δυνάμεις του Στόλου του Ειρηνικού που περιελάμβαναν το πλοίο Στρατάρχης Krylov, τα μεγάλα ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία Ναύαρχος Tributs και Ναύαρχος Panteleyev και τις κορβέτες Project Hero of the Russian Federation Aldar Tsydenzhapov και Γκρόμκι. Το κινεζικό ναυτικό εκπροσωπήθηκε από τα αντιτορπιλικά Kunming και Nanchang, τις κορβέτες Qinzhou και Luzhou και επίσης το πλοίο ανεφοδιασμού Dongpinghu.

Οι Ρώσοι και Κινέζοι ναύτες εξασκήθηκαν σε κοινούς τακτικούς ελιγμούς και πραγματοποίησαν μια σειρά ασκήσεων. Τα πολεμικά πλοία διήνυσαν συνολική απόσταση πάνω από 1.700 ναυτικά μίλια στην κοινή τους περιπολία. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το ρωσικό και το κινεζικό ναυτικό πραγματοποίησαν τους τριήμερους ναυτικούς ελιγμούς Joint Sea 2021 στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024