Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AUKUS - Οι διαφορές με το Λονδίνο μεγαλώνουν, λέει το Παρίσι

AUKUS – Οι διαφορές με το Λονδίνο μεγαλώνουν, λέει το Παρίσι

«Αναμένουμε τις προτάσεις τους. Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό τους», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, στον απόηχο της συμφωνίας των χωρών AUKUS, δήλωσε ότι οι διαφορές με τη Βρετανία ολοένα και μεγαλώνουν και εναπόκειται στο Λονδίνο να κάνει προτάσεις για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαφορές είναι έντονες και ότι σταδιακά επιδεινώνονται», είπε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν, κατά τη διάρκεια ακρόασης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Αναμένουμε τις προτάσεις τους. Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό τους», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Πρόβλημα και με τις ΗΠΑ

Νωρίτερα, ο Γάλλος ΥΠΕΞ μίλησε και για τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, αναφέροντας πως η διαμάχη μεταξύ του Παρισιού και της Ουάσινγκτον, με επίκεντρο την απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει ένα συμβόλαιο αγοράς υποβρυχίων, παραμένει σοβαρή και ανεπίλυτη, παρά τις ουσιαστικές, όπως τις χαρακτήρισε, συνομιλίες στο Παρίσι με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

«Η κρίση είναι σοβαρή, δεν έχει επιλυθεί απλά επειδή επαναλάβαμε τον διάλογο και θα διαρκέσει. Για να εξέλθουμε αυτής, θα χρειαστούμε πράξεις παρά λόγια», τόνισε ο Λεντριάν, προσθέτοντας πως οι δύο πλευρές εργάζονται για την επίτευξη αποτελεσμάτων έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τετ α τετ Μακρόν, Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συνομιλήσουν ξανά στα μέσα Οκτωβρίου, ανέφερε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται σε τρία θέματα: τη στρατηγική σημασία της γαλλικής και ευρωπαϊκής δέσμευσης στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, τη σημασία μιας ισχυρότερης και ικανότερης ευρωπαϊκής άμυνας και πώς οι ΗΠΑ μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τη στήριξή τους στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Σάχελ της Αφρικής, που διεξάγονται από ευρωπαϊκές χώρες.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024