Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυρτώ της Πάρου - Συγκλονίζει η μητέρα της - «Θέλω να μην πονάει»

Μυρτώ της Πάρου – Συγκλονίζει η μητέρα της – «Θέλω να μην πονάει»

«Είμαι αισιόδοξη γιατί οτιδήποτε κάνουν για να απαλύνουν τους πόνους και την σπαστικότητα της, θα βοηθήσει. Αυτό που εγώ βάζω ως πρώτο είναι να μην πονάει», είπε η μητέρα της Μυρτούς

Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς, η οποία υπέστη βάναυση κακοποίηση από έναν άνδρα στην Πάρο το 2012.

Η Μαίρη Κοτρώτσου, σχολιάζοντας την ευχάριστη εξέλιξη, της κάλυψης από το κράτος, των εξόδων θεραπείας της κόρης της, σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία, ανέφερε: «Έχω συναισθήματα ελπίδας, ανάμεικτα με χαρά και προσδοκία, όπως θα είχε ένας γονιός που έχει ένα παιδί σαν την Μυρτώ».

Όπως είπε, στον ΑΝΤ1, «είμαι αισιόδοξη γιατί οτιδήποτε κάνουν για να απαλύνουν τους πόνους και την σπαστικότητα της, θα βοηθήσει. Αυτό που εγώ βάζω ως πρώτο είναι να μην πονάει».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως η κλινική στη Γερμανία, «είναι το καλύτερο κέντρο της Ευρώπης» και ότι «είναι πολύ σημαντικό που έστω και μετά από τόσα χρόνια η Πολιτεία το είδε διαφορετικά το θέμα και το αντιμετώπισε αλλιώς».

Πώς αποφασίστηκε η κάλυψη των εξόδων θεραπείας

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (20/10) πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ, με τον υπουργό υγείας να αναφέρει:«Είμαστε όλοι δίπλα της».

Λίγες μέρες νωρίτερα, η μητέρα της Μυρτούς, είχε αναφερθεί στις νέες δυσκολίες στην υγεία της κόρης της και είχε ενημερώσει πως δεν είχε γίνει δεκτή στη γερμανική κλινική.

«Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις «άσχημες» εξελίξεις από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται» είχε πει η κ. Κοτρώτσου.

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ο υπουργός Υγείας είχε κάνει αναφορά στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως «θα προσπαθήσω, κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια».

Το χρονικό της κακοποίησης

Η Μυρτώ ήταν 15 ετών όταν είχε πάει με την οικογένειά της στην Πάρο για διακοπές. Ήταν 22 Ιουλίου 2012, όταν έφυγε μόνη της για μια βόλτα στην παραλία όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 21χρονο κηπουρό ξενοδοχείου της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια την είχε αφήσει ημίγυμνη, βαριά χτυπημένη και σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια παραλίας.

Οι τραυματισμοί που της προκάλεσε την άφησαν με μόνιμη αναπηρία.

Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Αχμέτ Βακάς εντοπίστηκε στη Νέα Χαλκηδόνα μέσω του κινητού του. Ο ίδιος εγκατέλειψε την Πάρο, προφασιζόμενος ασθένεια δικού του ανθρώπου. Η ταυτοποίηση του DNA έδειξε τον δράστη, ο οποίος στο μεταξύ είχε προσπαθήσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα επαναπατρισμού.

Ο Βακάς ομολόγησε το έγκλημά του και μεταφέρθηκε στη Σύρο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα, για να γλιτώσει τις συνέπειες της πράξης του, ισχυρίστηκε ότι είναι ανήλικος κι ότι γεννήθηκε το 1995. Ωστόσο το δικαστήριο δέχθηκε ότι το έτος γέννησής του είναι το 1991.

Στην απολογία του, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Όπως είπε στους δικαστές: «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ό,τι έχω κάνει».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βακάς πλησίασε τη νεαρή κοπέλα, που αγνάντευε τη θάλασσα σε κάτι βράχια για να της κλέψει το κινητό. Η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια.

Όταν η Μυρτώ έχασε τις αισθήσεις της, την έγδυσε, πέταξε τα ρούχα της ανάμεσα στα βράχια και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της. Το δικαστήριο Σύρου έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό και παράνομη εργασία, επιβάλλοντάς του ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024