Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Για τον Νίκο Θεοδωράκη...» - Ιδιόχειρο σημείωμα του συνθέτη στον Νίκο Κουρή φέρνει ανατροπές

«Για τον Νίκο Θεοδωράκη…» – Ιδιόχειρο σημείωμα του συνθέτη στον Νίκο Κουρή φέρνει ανατροπές

Συνεχίζεται η κόντρα του Νίκου Κουρή με τα παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Νίκος Κουρής, λίγο μετά το άνοιγμα και τη δημοσιοποίηση μέρους της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε στη δημοσιότητα ένα ιδιόχειρο σημείωμα το μουσικοσυνθέτη.

Ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι γιός του Μίκη Θεοδωράκη και εδώ και χρόνια υπογράφει με το επίθετό του έχει στην κατοχή του σημείωμα του συνθέτη στο οποίο τον αποκαλεί «Νίκο Θεοδωράκη».

«Για τον Νίκο Θεοδωράκη, Έχεις την άδειά μου να μεταδίδεις από το Radio Μikis 1 και 2 τη μουσική μου» γράφει το σημείωμα που δημοσιοποίησε το okmagr.gr, το οποίο μένει να αποδειχθεί ότι είναι αυθεντικό.

«Υπάρχει έμμεση αναγνώριση»

Ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή έδωσε τη δική του ερμηνεία στα όσα γράφει ο συνθέτης στη διαθήκη του. «Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει «Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει» πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει «Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)». Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή.

«Δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του»

Μιλώντας στον Alpha το πρωί της Παρασκευής ο δικηγόρος της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, εξήγησε τι σημαίνει η αναφορά στον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του και τι σημαίνει η παρένθεση «Θεοδωράκης» που υπάρχει δίπλα στο επίθετό του.

«Το όνομα ‘Θεοδωράκης’ όπως και ο ‘Θοδωρακισμός’, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να διαδώσουν, να υπηρετήσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα ‘Θεοδωράκης’ είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως ‘Θεοδωράκης’» υποστήριξε.

Όπως είπε «δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του (σ.σ. ο Νίκος Κουρής) γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές (σ.σ. διαθήκες) είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις δυο αναφέρει ρητά: ‘τα δυο μου παιδιά και τα πέντε μου εγγόνια’ και κάνει μνεία σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής που τον στηρίζουν» κατέληξε ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024