Αν μια ελληνική σειρά μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο «σειρά-φαινόμενο», είναι αδιαμφισβήτητα τα «Κομάντα και Δράκοι» του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Παντρεύοντας με αναπάντεχα αρμονικό τρόπο τη φαντασία και την παράδοση, η σειρά που προβάλλεται στο MEGA κάθε Κυριακή στις 21.00 το βράδυ, κατάφερε από την πρώτη στιγμή να ξεχωρίσει για την αισθητική της, αλλά και τα ειδικά εφέ και τα υπέροχα τοπία που μας παρουσιάζει στα πολλαπλά εξωτερικά της γυρίσματα.

Προσθέστε στα παραπάνω και το εξαιρετικό καστ, που καταφέρνει να αποδώσει το μεταφυσικό με τρόπο γήινο και πειστικό και έχετε μπροστά σας τους λόγους που τα Κομάντα και Δράκοι έγιναν αμέσως η σειρά για την οποία μιλάει φέτος όλη η Ελλάδα.

Φυσικά, μια τέτοια σειρά δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ένα αντιστοίχως προσεγμένο τραγούδι τίτλων.

Η φωνή του Πάνου Μουζουράκη σε μια μοναδική ερμηνεία, απογειώνει το τραγούδι «Ε! Φίλε» σε πρωτότυπη μουσική του Μίνωα Μάτσα και στίχους της Σοφίας Καψούρου.

Ο Μίνως Μάτσας δημιουργεί ένα μοναδικό μουσικό σύμπαν, όπου το παραδοσιακό λαούτο μέσα από ενισχυτές ηλεκτρικής κιθάρας και slide τεχνικές ενώνεται με το αμερικάνικο banjo, τη blues φυσαρμόνικα και τους παραδοσιακούς ήχους της Κρήτης δημιουργώντας μια πολύ ελκυστική ατμόσφαιρα.

Απολαύστε το: