Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, μίλησε για τον κίνδυνο που κρύβουν οι παρελάσεις, την τρίτη δόση εμβολίου και πώς προβλέπεται ο φετινός χειμώνας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρελάσεων, τονίζοντας πως είναι πολύ επικίνδυνο να εκτιναχτούν τα κρούσματα.
«Όσοι πάνε στην παρέλαση θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πώς θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει. Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός. Η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη! Αυτό που μας στενοχωρεί είναι το υψηλό ιικό φορτίο και εμβολιασμοί κάτω από 50% σε πολλές περιοχές. Είναι τραγικό αυτό. Εδώ και ένα μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς».
Πρόβλημα, επίσης, αποτελεί ο συνωστισμός που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την κ. Παγώνη να παρατηρεί πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία το πρωί και πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να προφυλαχθούν από τον συνωστισμό και τον κοροναϊό.
Η Ματίνα Παγώνη έκανε την τρίτη δόση, όπως ορίζεται για τους υγειονομικούς, και τόνισε πως δεν κάνει παρενέργειες.
Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών φέρνει δύσκολο χειμώνα
«Έρχεται δύσκολος χειμώνας και δεν ξέρουμε πως θα τα βγάλει πέρα το σύστημα υγείας. Είπαμε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία. Όταν έχουμε φτάσει μόνο 60% των εμβολιασμένων τον Οκτώβριο, φυσικό είναι να λέμε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Δεν μπορεί με τίποτα να γίνει lockdown, γιατί ο κόσμος και η οικονομία προχωράνε μπροστά και δεν μπορούμε να μείνουμε εσώκλειστοι για μία ζωή επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» είπε η κ. Παγώνη.
Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί αγγίζει το 95,8%, ενώ δήλωσε πως οι πάντες πρέπει να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.
«Ο ανεμβολίαστος θα μπει σε ΜΕΘ, θα διασωληνωθεί, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Και για τους ανεμβολίαστους και για τους εμβολιασμένους θα κάνουμε τα πάντα, δεν θα υπάρξει διαχωρισμός», τόνισε.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα