Πρόκειται για φοιτητή ο οποίος παρακολούθησε τη Δευτέρα μαθήματα στο αμφιθέατρο

Με μήνυμα στα κινητά τους ενημερώθηκαν οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) Σερρών για την εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού σε φοιτητή του Γ εξαμήνου, ο οποίος παρακολούθησε μαθήματα την Δευτέρα στο αμφιθέατρο ΣΔΟ.

Η Υπεύθυνη του τμήματος Υγειονομικής Περίθαλψης του ΔΙΠΑΕ κ. Ευαγγελία Δράκου περιγράφει το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ:

Οι εμβολιασμένοι φοιτητές και το  προσωπικό που παρακολούθησαν τα συγκεκριμένα μαθήματα θα πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους για δύο (2) εβδομάδες . Εάν αισθανθούν αδιάθετοι θα πρέπει να κάνουν άμεσα rapid test .Ενώ  οι ανεμβολίαστοι φοιτητές/ και προσωπικό μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα δέκα (10) ημερών .

Σύμφωνα με το typosthes, το αμφιθέατρο ΣΔΟ θα παραμείνει κλειστό έως όταν απολυμανθεί. Η απολύμανση θα γίνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το πρωί. Σύμφωνα με την κ. Δράκου για να γίνει ολική αναστολή μαθημάτων  θα πρέπει  ο αριθμός κρουσμάτων να είναι αυξημένος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr