Με μήνυμα στα κινητά τους ενημερώθηκαν οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) Σερρών για την εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού σε φοιτητή του Γ εξαμήνου, ο οποίος παρακολούθησε μαθήματα την Δευτέρα στο αμφιθέατρο ΣΔΟ.

Η Υπεύθυνη του τμήματος Υγειονομικής Περίθαλψης του ΔΙΠΑΕ κ. Ευαγγελία Δράκου περιγράφει το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ:

Οι εμβολιασμένοι φοιτητές και το  προσωπικό που παρακολούθησαν τα συγκεκριμένα μαθήματα θα πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους για δύο (2) εβδομάδες . Εάν αισθανθούν αδιάθετοι θα πρέπει να κάνουν άμεσα rapid test .Ενώ  οι ανεμβολίαστοι φοιτητές/ και προσωπικό μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα δέκα (10) ημερών .

Σύμφωνα με το typosthes, το αμφιθέατρο ΣΔΟ θα παραμείνει κλειστό έως όταν απολυμανθεί. Η απολύμανση θα γίνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το πρωί. Σύμφωνα με την κ. Δράκου για να γίνει ολική αναστολή μαθημάτων  θα πρέπει  ο αριθμός κρουσμάτων να είναι αυξημένος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr