Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW X1 M35i: Προδιαγεγραμμένη άφιξη

BMW X1 M35i: Προδιαγεγραμμένη άφιξη

Η βαυαρική φίρμα προετοιμάζει την κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς της Χ1 η οποία θα φορέσει τα διακριτικά M35i και θα στοχεύσει στον ολοένα ισχυρότερο ανταγωνισμό

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά της BMW X1 αναμένεται να λανσαριστεί με τη νέα χρονιά, με την BMW να έχει ήδη φυσικά προβλέψει την «ανάγκη» για μια έκδοση με τα διακριτικά του βελτιωτικού οίκου Μ η οποία θα βάλει στο στόχαστρο μοντέλα όπως η πανίσχυρη Mercedes-AMG GLA 35.

Η νέα έκδοση εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης χωρίς να μπορεί να κρύψει ορισμένα ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά που προδίδουν τον σπορ προσανατολισμό και εν τέλει την ταυτότητά της.

Σε αυτά συγκαταλέγονται, μια νέα επιβλητική γρίλια η οποία στην περίπτωση της έκδοσης παραγωγής αναμένεται να ενσωματώσει ένα κυψελοειδές μοτίβο στα πρότυπα της M135i. Tην εικόνα αναμένεται να συμπληρώσει μια επιθετικότερη προσέγγιση στον μπροστινό προφυλακτήρα ενώ, πίσω από το καμουφλάζ του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτότυπου διακρίνονται τα κεντρικά φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας που παίρνουν το σχήμα “C”.

Στα χαρακτηριστικά που αναμένεται να αποτελέσουν προνόμιο της κορυφαίας έκδοσης, περιλαμβάνεται επίσης ένα μεγαλύτερο spoiler στο τελείωμα της οροφής που συνδυάζεται με δύο κάθετα πτερύγια τα οποία περιβάλλουν το κεντρικό φως φρένου. Επίσης, στο συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο διακρίνεται τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που τοποθετείται στο κάτω μέρος ενός πιο «ανάγλυφου» προφυλακτήρα σε σχέση με άλλες εικόνες πρωτοτύπων των απλών εκδόσεων της Χ1.

Μένει βέβαια να αποδειχθεί κατά πόσο η έκδοση παραγωγής θα διατηρήσει την τετραπλή απόληξη για το σύστημα εξαγωγής μιας και μέχρι στιγμής, η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των εκδόσεων της BMW όπου το Μ… έπεται της ονομασίας τους.

Όπως και να έχει αδιάψευστοι μάρτυρες της ταυτότητας της συγκεκριμένης έκδοσης αποτελούν επίσης τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S τα οποία «ντύνουν» τους χαρακτηριστικούς τροχούς με την διχρωμία του ψυχρού μετάλλου.

Σε ό,τι αφορά τα αθέατα χαρακτηριστικά της έκδοσης, όπως είναι ήδη γνωστό η νέα γενιά της Χ1 θα αξιοποιήσει μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας UKL2 η οποία αποτελεί την αφετηρία και για την Σειρά 1. Υπό αυτό το σκεπτικό για την έκδοση M35i, η BMW αναμένεται να αξιοποιήσει τον δίλιτρο turbo κινητήρα της Μ135i ο οποίος και στην περίπτωση του βαυαρικού SUV θα προσφέρει 306 ίππους και 450 Nm ροπής σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης ΧDrive.

Mε δεδομένο ότι η νέα γενιά της Χ1 έχει προγραμματιστεί για το 2022, η έκδοση M35i θα πρέπει να κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη της χρονιάς.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024