Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε 15 πράκτορες που συνδέονται με τη Μοσάντ

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε 15 πράκτορες που συνδέονται με τη Μοσάντ

Οι 15 ύποπτοι, οι οποίοι προσήχθησαν στο δικαστικό Μέγαρο στις 19 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκαν στο Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης με την κατηγορία της «διεθνούς κατασκοπείας»

Στη σύλληψη 15 υπόπτων που φέρεται να συνδέονταν με την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Mossad, προχώρησε η Τουρκία, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Σύμφωνα με την έκθεση του τούρκου εισαγγελέα, οι συλληφθέντες φέρεται να λάμβαναν πληροφορίες και σημαντικά έγγραφα για το κράτος του Ισραήλ, μετά από επικοινωνία που είχαν με Παλαιστίνιους και Σύριους υπηκόους στην Τουρκία.

Όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ, οι πληρωμές γίνονταν μέσω διεθνών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων.

Ένας από τους φερόμενους κατασκόπους, που προσδιορίστηκε ως «AB» στην έκθεση του εισαγγελέα, κατηγορείται ότι συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με το είδος των εγκαταστάσεων που παρέχει η Τουρκία στους Παλαιστίνιους που αντιτίθενται στο Ισραήλ και βρίσκονται στην Τουρκία.

Ενας χρόνος ερευνών

Οι 15 ύποπτοι, οι οποίοι προσήχθησαν στο δικαστικό Μέγαρο στις 19 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκαν στο Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης με την κατηγορία της «διεθνούς κατασκοπείας».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους κράτησε ένα χρόνο και διεξήχθη υπό την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT).

Η σύλληψη των 15 φερόμενων πρακτόρων της Μοσάντ αναμένεται να αποτελέσει ακόμη ένα πεδίο σύγκρουσης στην πολυτάραχη σχέση Τουρκίας-Ισραήλ, μετά από την υπόθεση του Μάβι Μαρμαρά.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024