Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη επιστροφή του Νίκου Καρέλη

Η μεγάλη επιστροφή του Νίκου Καρέλη

Το γκολ που πέτυχε ο Νίκος Καρέλης στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον ΟΦΗ ήταν το πρώτο του Ηρακλειώτη επιθετικού σε επίσημο παιχνίδι μετά από σχεδόν δυο χρόνια

Ο Νίκος Καρέλης επέστρεψε για τα καλά. Ο άλλοτε επιθετικός του «τριφυλλιού» λίγες μέρες μετά το χατ-τρικ που σημείωσε με την φανέλα του Παναιτωλικού στο φιλικό με τον Παναγρινιακό (9/10), βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και σε επίσημο παιχνίδι, στην Kυριακάτικη εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με 2-1 για το πρωτάθλημα της Super League.

Την συγκεκριμένη στιγμή την περίμενε καιρό, για την ακρίβεια από τον Ιανουάριο του 2019, όταν ήταν και η τελευταία φορά που είχε σκοράρει, τότε σαν παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς με την Παναχαϊκή για τον θεσμό του Κυπέλλου(8/1). Την σεζόν 2018-19 ήταν μάλιστα και τα τελευταία του επίσημα γκολ (πριν από αυτό με τον ΟΦΗ) , σκοράροντας με τον Δικέφαλο του Βορρά 3 φορές, όλες για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα παιδί που ξεκίνησε σε ηλικία 15 χρονών από τις ακαδημίες του Εργοτέλη καταφέρνοντας να συγκεντρώσει πάνω του με «το καλημέρα» όλα τα βλέμματα. Tα φυσικά του προσόντα και η σωματοδομή του ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο χαρακτηρισμός «Χουλκ», που του είχαν κολλήσει από τότε που αγωνιζόταν στον Εργοτέλη, λόγω του εντυπωσιακού, για την ηλικία, όγκου του.

Η καριέρα του μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς είχε την τύχη να συνεργαστεί με δύο αξιόλογους ανθρώπους που τον βοήθησαν στην εξέλιξή του. Ο λόγος για τους Χρήστο Γάτση και τον Γιάννη Αναστασίου. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα ένα-ένα και ας αναφέρουμε όλους τους σημαντικούς σταθμούς της πολύπαθης καριέρας του Νίκου Καρέλη.

Η εξαιρετική δουλειά του Χρήστου Γάτση

Το όνομά του μπορεί να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά ο πολύπειρος μάνατζερ με ειδίκευση στην πυγμαχία και τις πολεμικές τέχνες ήταν ο άνθρωπος που το 2011 ασχολήθηκε προσωπικά με τον Καρέλη, διδάσκοντάς του πάνω στο ρινγκ όλα τα μυστικά.

Συγκεκριμένα, του έμαθε τρεις βασικούς κανόνες:
1.Να μην πέφτει με τίποτα, κάνοντας μικρά βήματα
2. Σε μικρό χώρο να βγάζει το μέγιστο της μυϊκής ισχύος
3. Αποφασιστικότητα. Από την αρχή ( της φάσης, του αγώνα, της στιγμής) έχει πάρει την απόφαση του για το τι θα κάνει και εκτελεί την σκέψη του

Όλα τα παραπάνω τον βοήθησαν, ώστε να φτιάξει το σώμα του και να προσθέσει επιπλέον χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, διατηρώντας ταυτόχρονα την ελαστικότητα και την ταχύτητά του.

Το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του

Η ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς του ήρθε σε ηλικία μόλις 21 ετών όταν έκανε το «ξεπέταγμα» και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Ιουλίου του 2013, όταν οι «πράσινοι» τον απέκτησαν έναντι 60 χιλ. από την ρωσική Αμκάρ Περμ. Στο «τριφύλλι», μάλιστα, είχε την τύχη να τεθεί υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου.

Ο 41χρονος τεχνικός πίστεψε πολύ στον Καρέλη δουλεύοντας κι αυτός πάνω στο σώμα του. Όπως είχε αποκαλύψει άλλωστε ο ίδιος ο «Ολλανδός» παλιότερα σε ΜΜΕ του Βελγίου, τον ανέλαβε προσωπικά, κάνοντάς τον πιο δυνατό, χωρίς όμως να χάσει την ευελιξία του. Εμπλούτισε το παιχνίδι του δίνοντάς του τη δυνατότητα να παίξει τόσο με πρόσωπο προς την εστία, όσο και με πλάτη.

Την τριετία (2013-2016) που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό, εξελίχθηκε σε πολυεργαλείο, αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής. Ο απολογισμός διόλου άσχημος: 113 συμμετοχές, 36 γκολ, 17 ασίστ και ένα Κύπελλο Ελλάδος(2014).

Η μεταπήδηση στην Γκενκ και το «ραντεβού» του με την ατυχία

Μετά από 2,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Καρέλης μετακομίζει στο Βέλγιο τον Ιανουάριο του 2016 για λογαριασμό της Γκενκ. Το deal ήταν εξαιρετικό συμφέρον για όλες τις πλευρές, με τον βελγικό σύλλογο να προσφέρει στους «πρασίνους» 3 εκατομμύρια μαζί με τα μπόνους και τον παίκτη να λαμβάνει 500.000 ευρώ ετησίως (125.000 έπαιρνε στον Παναθηναϊκό).

Ο νεαρός επιθετικός πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις κατά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έχοντας 18 γκολ και 2 ασίστ σε 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ατυχία όμως του χτύπησε την πόρτα, καθώς στις 27 Δεκεμβρίου και ενώ βρισκόταν στα καλύτερά του, σε μία ανύποπτη στιγμή στον αγώνα με την Γάνδη πέφτει στο έδαφος, με την διάγνωση του ιατρικού επιτελείου να επιβεβαιώνει τα χειρότερα. Ρήξη χιαστού στο γόνατο του αριστερού του ποδιού.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Καρέλης να μείνει εκτός για 290 μέρες, με τον ίδιο να επιστρέφει από τον σοβαρό τραυματισμό του, τον Οκτώβρη του 2017. Όπως αναμενόταν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν γύρισε ο ίδιος ποδοσφαιριστής απέχοντας πολύ από τα γνωστά του στάνταρ.

Αποχώρησε από την Γκενκ τον Αύγουστο του 2018, έχοντας καταγράψει συνολικά 75 συμμετοχές, 33 γκολ και 8 ασίστ.

Ο επαναπατρισμός του στον ΠΑΟΚ

Την σεζόν 2018-2019, ο Καρέλης επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Γκενκ, ευελπιστώντας να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Δεν τα κατάφερε όμως με μεγάλη επιτυχία, καθώς κατέγραψε μόλις 10 παρουσίες με την φανέλα του Δικεφάλου, πετυχαίνοντας και τα 3 τελευταία του επίσημα γκολ πριν από αυτό κόντρα στον ΟΦΗ. Παρ’ όλα αυτά πρόσθεσε στην συλλογή του το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος με τους «ασπρόμαυρους».

Η ατυχία του χτύπησε την πόρτα για δεύτερη φορά

Το καλοκαίρι του 2019, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε διάθεση να τον κρατήσει, με τον Καρέλη να αποδέχεται την καλύτερη πρόταση που είχε στα χέρια του. Η προοπτική να αγωνιστεί για πρώτη φορά στα αγγλικά γήπεδα τον εξίταρε, και η Μπρέντφορντ της Championship του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία που τόσο πολύ την χρειαζόταν.

Από την αρχή της σεζόν και συγκεκριμένα από τα μέσα Σεπτέμβρη ο κόουτς Φρανκ άρχισε να εμπιστεύεται τον Κρητικό επιθετικό όλο και περισσότερο. Όλα αυτά μέχρι το παιχνίδι με την Μίλγουολ (19/10), όπου ο Καρέλης ξεκίνησε μεν βασικός για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, αλλά είδε το φάουλ του Ιρλανδού Jayson Molumby να τον αναγκάζει για δεύτερη φορά να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου (ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο). Έτσι, άδοξα λοιπόν, ολοκληρώθηκε η θητεία του στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπου μέτρησε μόλις 4 συμμετοχές.

Η περιπλάνησή του στην Ολλανδία και η τελευταία του ευκαιρία με τον Παναιτωλικό

Έκτοτε, μένοντας χωρίς ομάδα από τον Ιούλιο του 2020, υπέγραψε τον Οκτώβρη στην ολλανδική Ντεν Χάαγκ. Εκεί δεν κατάφερε να βρει ποτέ τα πατήματά του έχοντας στους 3 μόλις μήνες παρουσίας του στην Ολλανδία 11 εμφανίσεις.

Πλέον, ο Καρέλης όντας μέλος της ομάδας του Αγρινίου από τον περασμένο Φλεβάρη, ψάχνει ένα νέο restart στην πολυτάραχη καριέρα του μακριά από τραυματισμούς, ώστε να ξαναβρεί την χαμένη του αυτοπεποίθηση και να αποδείξει σε όλους πως παραμένει ο «Greek Hulk» που όλοι γνωρίσαμε σε Παναθηναϊκό και Γκενκ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024