Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2 - Νίκη κορυφής για τον «δικέφαλο» του Βορρά

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2 – Νίκη κορυφής για τον «δικέφαλο» του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ έφυγε αλώβητος από την Κοπεγχάγη και έπιασε πρωτιά στον όμιλο. Οι Δανοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 8′, Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς σκόραραν στο πρώτο μέρος και παρά το άγχος στο φινάλε η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε με 2-1.

Βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στο 8′, με υπέρ του 1-0 στο 19′ και με υπέρ του 2-0 στο ημίχρονο. Έκανε γιοα 65-70 λεπτά ότι ήθελε στην κόντρα επίθεση και θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερα γκολ. Δεν τα πέτυχε, με αποτέλεσμα στο τέλος να αγχωθεί από το γκολ των Δανών, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει μέχρι το φινάλε το υπέρ του 2-1 στην Κοπεγχάγη και να πιάσει κορυφή.

Στους εφτά βαθμούς ο δικέφαλος, έναν περισσότερο από την Κοπεγχάγη, την οποία υποδέχεται στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική για να… τελειώσει με την πρόκριση οριστικά και αμετάκλητα. Φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο από τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Ιδανικές συνθήκες με το ξεκίνημα

Το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ έφερε ιδανικές προϋποθέσεις νίκης. Σε μια κόντρα επίθεση του δικεφάλου ο Μιτρίτσα βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του και τον τερματοφύλακα εκτός περιοχής. Τον πλάσαρε, ο Γκραμπάρα έδιωξε ασυναίσθητα με το αριστερό του χέρι και ο διαιτητής έβαλε απευθείας το χέρι στην πίσω τσέπη. Κόκκινη κάρτα για τους Δανούς, που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα πλάνα τους με το «καλημέρα» στο ματς.

Και πεδίο… λαμπρό για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να εκμεταλλευτεί αυτό το αβαντάζ που του δόθηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Δεν το άφησε να πάει χαμένο. Βρήκε την Κοπεγχάγη στριμωγμένη στα σχοινιά και την… τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο. Γύριζε την μπάλα με υπομονή, πίεζε ψηλά, έφτανε εύκολα στην περιοχή και άνοιξε το σκορ πολύ γρήγορα.

Στο 19’ ο Ζίβκοβιτς έβγαλε συστημένη πάσα στον Σίντκλεϊ στο δεύτερο δοκάρι και ο τελευταίος εντελώς ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για το 0-1. Οι Δανοί παρά την αποβολή τους δεν έμειναν πίσω, προσπάθησαν να ισορροπήσουν και όταν ο ΠΑΟΚ τους έδωσε χώρο βγήκαν μαζικά μπροστά.

Κίνηση λανθασμένη απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου, που βρήκε χώρους και σε κάθε αντεπίθεση άγγιζε το δεύτερο γκολ. Δεν το βρήκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Σφιντέρσκι στο 34’ (ο Πολωνός καθυστέρησε στην ντρίπλα στον τερματοφύλακα και είδε τον αμυντικό να τον προλαβαίνει), το βρήκε όμως τέσσερα λεπτά αργότερα. Σε αντεπίθεση πέντε εναντίον δύο, ο Σβαμπ είδε τον Ζίκοβιτς στα δεξιά και ο τελευταίος με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 0-2.

Αγχώθηκε αλλά κράτησε

Το ματς δεν άλλαξε μορφή ούτε στο δεύτερο μέρος. Αλλά ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχιζαν να βρίσκουν διαδρόμους και να απειλούν στην κόντρα επίθεση, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Η Κοπεγχάγη προσπαθούσε να βρει γκολ που θα την έφερνε στη διεκδίκηση του αποτελέσματος και το βρήκε.

Στο 80’ ένα σουτ του Μπιέλ από το ύψος της περιοχής πήγε στη γωνία του Πασχαλάκη και τα τελευταία δέκα λεπτά μετατράπηκαν σε θρίλερ. Οι Δανοί είχαν 1-2 καλές στιγμές, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη που τον στέλνει στην κορυφή του ομίλου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74’ Βαρέλα), Τέιλορ, Σβαμπ (65’ Καντουρί), Εσίτι, Μπίσεσβαρ (74’ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (83’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83’ Άκπομ)

Κοπεγχάγη: Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσαλάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (46’ Σινγκ), Λεράγκερ, Μπόλντουρσον, Μπιέλ, Μπόβινγκ (11’ Γιόνσον), Βιντ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024