Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καπραβέλος – Γιατί πρέπει να κάνουν όλοι την τρίτη δόση του εμβολίου - Καμπανάκι και για τη γρίπη

Καπραβέλος – Γιατί πρέπει να κάνουν όλοι την τρίτη δόση του εμβολίου – Καμπανάκι και για τη γρίπη

Ο κοροναϊός «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα, με τον κ. Καπραβέλο να υπογραμμίζει ως αίτια την κούραση που επικρατεί και τη μη συμμόρφωση και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών

Για την αφόρητη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την σημασία που έχει η τρίτη δόση του εμβολίου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Έχουμε χάσει το γέλιο εδώ και ενάμισι χρόνο. Δεν έχουμε τελειώσει δυστυχώς. Έρχονται νέα δεδομένα. Άλλαξε ο καιρός, έπεσε η θερμοκρασία, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι χαμηλό, η ανοσία έχει εξασθενήσει και έχουμε έξαρση της πανδημίας που έχει γίνει αφόρητη στο σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στους 100 ασθενείς με Covid οι 30 είναι διασωληνωμένοι. Ποτέ δεν το είχαμε αυτό. Είναι πολύ πιο βαριά οι ασθενείς που έρχονται», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο κοροναϊός «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα, με τον κ. Καπραβέλο να υπογραμμίζει ως αίτια την κούραση που επικρατεί και τη μη συμμόρφωση και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών. Ιδιαίτερα, υπάρχει αμφισβήτηση γιατί οι πολίτες δεν έχουν τον προσωπικό τους γιατρό στο πλάι. «Η επιδείνωση είναι ραγδαία, επειδή προσβάλει τον πνεύμονα», δήλωσε.

Η παραπληροφόρηση παίζει σημαντικό ρόλο, με τον κ. Καπραβέλο να αποκαλύπτει πως του έχουν πει ότι ο κορoναϊός δεν υπάρχει και πως έχει δεχτεί λεκτικές επιθέσεις.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ανήσυχοι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών κινδυνεύει. Το σύστημα υγείας μετά από 1,5 χρόνο δεν μπορεί να το στηρίξει».

«Με σεβασμό στους συμπολίτες μου, το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Θα πρέπει η παρέλαση να μη γίνει πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές.

Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μη το υποτιμάτε. Ζήσαμε πέρυσι την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε ένα μεγάλο κορονοπάρτι, που αν γίνει σε αυτές τις συνθήκες θα προκαλέσει έκρηξη».

Όλοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς θεωρείται ως η ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της ανοσίας. Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας επηρεάζει και τους άλλους ασθενείς  και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Παπανικολάου εξαντλεί όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να στηρίξει τις 30 κλίνες εντατικής των αρρώστων με Covid.

«Η γρίπη είναι πιο βαριά γιατί εξασθένησε η ανοσία μας. Έχουμε τώρα δύο χρόνια που έχουμε υποτιμήσει την γρίπη και η πίεση θα είναι πιο αφόρητη τον χειμώνα. Βλέπουμε το κακό να έρχεται και δεν έχουμε τα μέσα να το πολεμήσουμε», κατέληξε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024