Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία» καταγγέλλουν οι υγειονομικοί -  Μέχρι το Μαξίμου έφτασε η πορεία

«Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία» καταγγέλλουν οι υγειονομικοί – Μέχρι το Μαξίμου έφτασε η πορεία

Σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί υπάλληλοι στα πλαίσια της κινητοποίησης σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας, ενώ όσοι έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση πέρασαν και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στις 8:30 στην Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πλατείας Μαβίλη από όπου ξεκίνησε η πορεία.

Τη στιγμή που οι διαμαρτυρόμενοι ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν την πορεία εμφανίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στην ατμόσφαιρα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας αποχώρησαν και η πορεία ξεκίνησε κανονικά.

Στην διαδρομή προς το Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν από την Ηρώδου Αττικού, όπου βρήκαν φραγμό από κλούβες και τελικά έφτασαν στη Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι άφησαν πανό ζητώντας την άρση των αναστολών εργασίας και την ένταξη τους στα ΒΑΕ.

Η πορεία μέχρι τις 11:15 το πρωί είχε φτάσει έως το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν την παρουσία τους αισθητή.

«Λεφτά για την Υγεία, όχι για εξοπλισμούς και αστυνομία», «Όχι άλλες υποσχέσεις», «Δεν περισσεύει κανένας» και «Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία», ανέγραφαν, μεταξύ άλλων, τα πανό τους.

Ισχυρή Δημόσια Υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού, άρση αναστολών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αύξηση μισθών και επίδομα ήταν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων.

Ακόμη, η ΟΕΝΓΕ και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μεταξύ άλλων, ζητούν, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων και κατάργηση «του απαράδεκτου μέτρου» της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία» ενώ εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν «διατήρηση των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με «κριτήριο» τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις».

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων προκήρυξε στάση εργασίας (08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.) για την Αττική και 24ωρη απεργία για την υπόλοιπη επικράτεια.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024