Η Premier League ανακοίνωσε ότι το 68% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα γήπεδα της Αγγλίας είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, ενώ το 81% έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα που είχαν βγει τον Σεπτέμβριο έλεγαν ότι μόνο επτά ομάδες από τις 20 της Premier League είχαν ποσοστό πάνω από 50% όσον αφορά τους εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα η η οργανώτρια αρχή του αγγλικού ποδοσφαίρου να πάρει θέση ώστε να σταματήσουν αυτές οι ανακρίβειες.

Η Premier League ανακοίνωσε πως το 68% των παιχτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 81% έχει κάνει τουλάχιστον την μία δόση κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος αυτό το ποσοστό είναι αρκετά ικανοποιητικό και είναι πιο υψηλό σε σύγκριση με το εθνικό ποσοστό όσον αφορά τους πολίτες κάτω των 40 ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC οι παίκτες που αγωνίζονται στις κατηγορίες Championship, League One, League Two το 49% ήταν πλήρως εμβολιασμένο από τον Σεπτέμβριο ενώ το ποσοστό έφτανε μόλις το 31% στο τέλος Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της Premier League αναφέρει:

«Τα ποσοστά εμβολιασμού συλλέγονται από την Premier League σε εβδομαδιαία βάση και η Λίγκα συνεχίζει να συνεργάζεται με συλλόγους για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ παικτών και προσωπικού των συλλόγων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr