Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κλάτενμπεργκ παραδέχθηκε πέναλτι του Ρότα στον Κλωναρίδη – Τι είπε για το πέναλτι στα Γιάννενα

Ο Κλάτενμπεργκ παραδέχθηκε πέναλτι του Ρότα στον Κλωναρίδη – Τι είπε για το πέναλτι στα Γιάννενα

Ο Κλάτενμπεργκ θα αφήσει ατιμώρητους τους Παπαδόπουλο, Σιδηρόπουλο για την αλλοίωση στο ΑΕΚ-Ατρόμητος; Γιατί άραγε ο πρόεδρος της ΚΕΔ άλλαξε θέση για το τι είναι χέρι και τι όχι;

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε και αυτή την εβδομάδα την καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής. Ενώ, λοιπόν, θα περίμενε κάποιος να παραμείνει στη γραμμή που ο ίδιος έχει θέσει ως προς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να σφυρίζονται πέναλτι σε χέρια μέσα στην περιοχή. Ο ίδιος, λοιπόν, αναλύοντας τη φάση του πέναλτι του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού παραδέχθηκε επεσήμανε ότι επρόκειτο για χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ, συμφώνησε με την υπόδειξη του διαιτητή και του VAR.

Πώς εξήγησε την απόφασή του; Αναφέροντας ότι το χέρι του Μολδαβού από τον αγκώνα και μπροστά σηκώθηκε πάνω από το χορτάρι. Δεν εξέτασε, ωστόσο, ότι δεν αποτέλεσε ενέργεια που έκανε εσκεμμένα ο παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά έγινε από το γκελ του χεριού στο χορτάρι, μετά το γλίστρημα, δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση ή προσπάθεια να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Κόντρα, σε αυτά που έχει αναφέρει κατά το πρόσφατο παρελθόν, λοιπόν, ο Αγγλος είδε πέναλτι. Κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που συζητιέται από το βράδυ της Κυριακής. Πως εάν ο Ευαγγέλου δεν έδινε το πέναλτι, ο Αγγλος πάλι θα συμφωνούσε μαζί του. Διότι είναι μια φάση που αφορά καθαρά την κρίση του διαιτητή.

Ας είναι. Τουλάχιστον, ο Κλάτενμπεργκ στη συγκεκριμένη περίπτωση συμφώνησε με κάτι που δόθηκε. Εστω κι αν ο ίδιος δεν συμφωνεί.

Αλλά στη δεύτερη φάση που εξέτασε και στη… μοναδική που βρήκε λάθος και μάλιστα σοβαρό και διπλό, υπόδειξη δεν έγινε ποτέ. Συγκεκριμένα, ο Αγγλος ρέφερι αναφέρθηκε στο προφανές: Οτι υπάρχει καθαρό πέναλτι του Ρότα στον Κλωναρίδη, στο 18ο λεπτό του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος. Καθώς ο παίκτης της Ενωσης ανατρέπει πάνω στη γραμμή, άρα εντός περιοχής τον επιθετικό της ομάδας του Περιστερίου.

Στη συγκεκριμένη φάση, υπάρχουν δύο σοβαρά ζητήματα: Το πρώτο ότι ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε ούτε… φάουλ, παρότι ήταν μπροστά στη φάση. Και το δεύτερο ότι ο «ελίτ» και «κορυφαίος» Τάσος Σιδηρόπουλος, μέσω του VAR δεν είδε τίποτε επιλήψιμο. Δεν είδε πέναλτι. Δεν είτε ότι ο παίκτης του Ατρόμητου ήταν μέσα. Πώς δεν το είδε, με όλες τις κάμερες στη διάθεσή του και όλο τον χρόνο;

Και εδώ έρχεται ακόμη μία σοβαρή απορία. Θα ασχοληθεί ο Κλάτενμπεργκ με τους δύο διαιτητές σοβαρά; Θα ασχοληθεί με την αλλοίωση αποτελέσματος που συνετέλεσαν; Διότι το πέναλτι έγινε στο 0-0. Και θα μπορούσε να έχει αλλάξει τελείως τη ροή του αγώνα. Θα κάνει το χρέος του, να τους τιμωρήσει και να τους αφήσει να… ξεκουραστούν για ένα δίμηνο, όπως τους Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη; Ή θα το… ξεχάσει, σαν να μην έγινε τίποτα. Εδώ είμαστε να δούμε τι θα αποφασίσει. Κυριακή κοντή γιορτή…

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024