Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον «πλανήτη» ΑΕΚ η βαθμολογία είναι… σχετική

Στον «πλανήτη» ΑΕΚ η βαθμολογία είναι… σχετική

Μικρά... εγκλήματα μεταξύ φίλων που έχουν ανεβάσει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση - Από τους 13 που έχει θα μπορούσε να ήταν στους 9 και στην 6η θέση - Αναλυτικά οι φάσεις

Η ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της Superleague βρήκε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 πόντους, με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Βόλο να ακολουθούν με 13. Μια βαθμολογία που είναι… σχετική, κυρίως για τη θέση στην οποία βρίσκεται η Ενωση. Οι Κιτρινόμαυροι στα παιχνίδια με ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό και Ατρόμητο ευνοήθηκαν από τις διαιτητικές αποφάσεις, που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων.

Στα τέσσερα από τα έξι ματς που έχουν δώσει στο φετινό πρωτάθλημα υπήρξαν διαιτητικές αποφάσεις, που άλλαξαν τα δεδομένα των αναμετρήσεων και ευνόησαν την ΑΕΚ. Μικρά… εγκλήματα μεταξύ φίλων, που έχουν βοηθήσει την Ενωση να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Οι φάσεις στα παιχνίδια με Λαμία και Παναιτωλικό είναι οι πιο τρανταχτές, σε δύο ματς στα οποία η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει μόνο δύο βαθμούς, αντί για έξι που πήρε τελικά.

Στην πρώτη οι Ζαμπάλας (διαιτητής) και Σιδηρόπουλος (VARίστας) δεν έδωσαν πέναλτι στο 85’ σε μαρκάρισμα του Σάκχοφ στον Καραμάνο, όταν το σκορ ήταν στο 1-0. Στην δεύτερη περίπτωση οι Τσακαλίδης (διαιτητής) και Κουμπαράκης (VARίστας) δεν έδωσαν πέναλτι όταν ο Τζαβέλλας χτύπησε τον Κορνίλιους, στο 78ο λεπτό και με το σκορ στο 1-2.

Υπάρχουν επίσης φάσεις στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Ατρόμητο, με την ΑΕΚ να ευνοείται και τους Κρητικούς να «φωνάζουν» για πέναλτι στο 0-0 και τους Περιστεριώτες για πέναλτι στο 19’, όταν το σκορ ήταν στο 0-0 και στο 29’, όταν η Ενωση ήταν μπροστά με 1-0. Μίνιμουμ η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε χάσει τέσσερις πόντους και να βρίσκεται στους 9 αντί για τους 13 και στην 6η θέση μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αντί για την δεύτερη. Ισως να είχε χάσει και βαθμούς στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Ατρόμητο.

Στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των Ομιλητών στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν το σκορ ήταν στο 0-0. Ο Καμάου δέχθηκε χτύπημα στην κοιλιά, μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς δεν υπέδειξε πέναλτι, αλλά ούτε ο VARίστας Σκουλάς του είπε ότι υπάρχει χτύπημα. Στη συνέχεια μάλιστα δόθηκε επιθετικό φάουλ υπέρ της ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής (22/9/2021) με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, στο 85ο λεπτό και με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, ο διαιτητής Ζαμπαλάς έκλεισε τα μάτια στην ανατροπή του Καραμάνου από τον Σακχόφ, στην περιοχή της Ενωσης. Μια φάση στην οποία έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Παρόλα αυτά ο Ζαμπαλάς και ο VARίστας, Τάσος Σιδηρόπουλος, έκλεισαν τα μάτια και στέρησαν από τη Λαμία την ευκαιρία να διεκδικήσει την ισοφάριση. Σε ένα σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να απαντήσει η ΑΕΚ.

Στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (3/10/2021), στο 78ο λεπτό και με το σκορ στο 1-2, ο Τζαβέλλας μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ σήκωσε ψηλά το πόδι του και χτύπησε στο κεφάλι τον Κορνίλιους. Ο σέντερ μπακ της Ενωσης σήκωσε ψηλά το πόδι του για να παίξει την μπάλα, που ήταν υπό διεκδικήσει. Αφού έπαιξε την μπάλα, χτύπησε στο κεφάλι τον αντίπαλό του.

Ο VARίστας, Κουμπαράκης, θα έπρεπε να είχε παρέμβει και να είχε ενημερώσει τον διαιτητή, Τσακαλίδη, να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Υπήρχε παράβαση, που θα έπρεπε να τιμωρηθεί με πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού. Ο ρέφερι διέκοψε το παιχνίδι, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Κορνίλιους. Μετά από δύο λεπτά, το ματς συνεχίστηκε με ελεύθερο.

Χθες, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, υπήρξαν δύο φάσεις που έκανε καθοριστικό ρόλο την εξέλιξη της αναμέτρησης. Στο 19ο λεπτό και με το σκορ στο 0-0, Ρότα ανέτρεψε τον Κλωναρίδη, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος, παρότι ήταν μπροστά στη φάση, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας την οργή των ανθρώπων του Ατρομήτου.

Ούτε ο… κορυφαίος, Τάσος Σιδηρόπουλος, που ήταν στο VAR κάλεσε τον ρέφερι για ανασκόπηση της φάσης. Στο 29’, με το σκορ στο 1-0, υπήρξε και δεύτερο πέναλτι, που δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας των Δυτικών Προαστίων. Ο Ρότα ανέτρεψε τον Κουλούρη, αλλά και πάλι ο Παπαδόπουλος δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Ο ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη έκανε ότι δεν είδε.

Ούτε πέναλτι, ούτε τίποτα. Σαν μην έγινε ποτέ η φάση. Όπως και ο Σιδηρόπουλος, που ήταν στο VAR. Δεύτερη τρανταχτή φάση που ευνοήθηκε η ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι…

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024