Η τρίτη κατά σειρά γενιά του μοντέλου που εισήγαγε την έννοια της προσιτής και ευρείας ηλεκτροκίνησης, αναμένεται να αλλάξει κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την κατηγορία όπου θα ανήκει σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Nissan για την Ευρώπη, Guillaume Cartier.

Για την ακρίβεια όπως αποκάλυψε το στέλεχος της Nissan, το νέο Leaf θα είναι ουσιαστικά ταυτόσημο με το ηλεκτρικό crossover που η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα περάσει στην παραγωγή στο βρετανικό εργοστάσιο του Sunderland από το 2025.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το crossover Nissan Leaf θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα CMF-EV ενώ για την υποδοχή του από το βρετανικό εργοστάσιο όπου θα κατασκευάζεται η Nissan έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ με την προοπτική παραγωγής 100.000 μονάδων ετησίως.

Ο crossover μετασχηματισμός του Leaf που φυσικά θα παραμείνει ηλεκτρικό, εντάσσεται στο φιλόδοξο σχέδιο της ιαπωνικής φίρμας να ενισχύσει την ηλεκτρική παρουσία της. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη ανακοινώσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το 2025, χρονολογία κατά την οποία το σύνολο των προϊόντων της Nissan θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε υβριδικά. Ο απώτερος σκοπός είναι το 80% των παγκόσμιων πωλήσεων της Nissan έως το 2030 να αντιστοιχούν σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα με εξαίρεση την αγορά των ΗΠΑ όπου ο αντίστοιχος στόχος τοποθετείται στο 40%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr