Ουγγαρία – Νέα προσφορά από Ορμπαν για την επαναγορά του αεροδρομίου της Βουδαπέστης
Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος, μεσαίου μεγέθους αερολιμένας που επωφελήθηκε από την μεγάλη άνοδο των ταξιδιών χαμηλού κόστους πριν από την πανδημία.
Η Ουγγαρία ενδέχεται «ανά πάσα στιγμή» να ολοκληρώσει την εξαγορά του αεροδρομίου της Βουδαπέστης, δήλωσε σήμερα ο Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις προσπάθειές του να επαναφέρει υπό κρατικό έλεγχο όσα η κυβέρνηση του κρίνει ως τομείς εθνικού συμφέροντος.
Κατέθεσε προσφορά
Νωρίτερα φέτος η ουγγρική κυβέρνηση εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου στον κύριο διεθνή αερολιμένα της Ουγγαρίας και κατέθεσε αναθεωρημένη προσφορά για την απόκτηση του αερολιμένα από ξένους ιδιοκτήτες νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Ο Ορμπάν είπε ότι «είναι το μόνο δίκαιο» το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας να ανήκει στην Ουγγαρία και ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε η κυβέρνηση να το επαναγοράσει.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επιθυμεί να δει το αεροδρόμιο σε εγχώρια χέρια, αλλά οι ιδιοκτήτες του δεν εξέφρασαν κανένα ενδιαφέρον να το πουλήσουν. Από τότε που ο Ορμπάν ανέλαβε την εξουσία το 2010, η κυβέρνησή του αύξησε τα ποσοστά του ουγγρικού κράτους σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια, ο τραπεζικός κλάδος και τα μέσα ενημέρωσης.
Η αναθεωρημένη προσφορά που κατατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία έρχεται λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη άνοιξη, υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους ξένους μετόχους να διατηρήσουν το μερίδιό τους παρά τις προηγούμενες ενδείξεις τους ότι επιδιώκουν να το διατηρήσουν.
Αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο
Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος, μεσαίου μεγέθους αερολιμένας που επωφελήθηκε από την μεγάλη άνοδο των ταξιδιών χαμηλού κόστους πριν από την πανδημία.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος του αεροδρομίου με ποσοστό 55,44% είναι η AviAlliance GmbH, πρώην Hochtief AirPort GmbH, ιδιοκτησία του δημόσιου τομέα του Καναδά για το Pension Investment Board (PSP Investments). Η GIC Special Investments της Σιγκαπούρης και το Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) του Καναδά κατέχουν το καθένα λίγο πάνω από το 21%.
- «Ο νεότερος εαυτός μου υπήρξε κάθαρμα» – Ο «Αυθαίρετος» Χρήστος Βαλαβανίδης μέσα από τα δικά του λόγια
- Τα SOS για τα τεκμήρια διαβίωσης: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Οι εναλλακτικές διαδρομές
- Field Mill: Το αρχαιότερο επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου που ζει ακόμη το όνειρό του (pics)
- Iran Says It Will Halt Strikes on Neighbours Unless Attacked
- Νίκος Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας
- Το εντυπωσιακό γκολ του Μασούρα κόντρα στην Αλ Χαζέμ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442