Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία - Ενας δήμαρχος απειλεί να ρίξει τον Ορμπαν

Ουγγαρία – Ενας δήμαρχος απειλεί να ρίξει τον Ορμπαν

Η αντίπαλός του σε αυτές τις εκλογές, η ευρωβουλευτής της αριστεράς Κλάρα Ντόμπρεφ, δεσμεύτηκε ότι θα τον στηρίξει

Ο συντηρητικός δήμαρχος μιας κωμόπολης, ο Πέτερ Μάρκι-Ζάι, θα αναμετρηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, αφού κέρδισε σήμερα τις προκριματικές εκλογές της ενωμένης αντιπολίτευσης.

Στήριξη κατά Ορμπαν

Η αντίπαλός του σε αυτές τις εκλογές, η ευρωβουλευτής της αριστεράς Κλάρα Ντόμπρεφ, δεσμεύτηκε ότι θα τον στηρίξει, ως επικεφαλής του εξακομματικού συνασπισμού που θα επιχειρήσει να εκδιώξει τον Όρμπαν, έπειτα από δέκα χρόνια στην πρωθυπουργία.

«Του εύχομαι καλή δύναμη… στην προσπάθειά μας να ανατρέψουμε τον Όρμπαν και μετά να διαλύσουμε το καθεστώς του», είπε η Ντόμπρεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι αναποφάσιστοι

Το γεγονός ότι ο Μάρκι-Ζάι προβάλλεται ως ένας καλός οικογενειάρχης και πιστός Καθολικός μπορεί να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, τόσο στην επαρχία όσο και στη Βουδαπέστη και να τον αναδείξει σε δύσκολο αντίπαλο για τον Όρμπαν.

Με καταμετρημένο το 60% των ψήφων των προκριματικών εκλογών, ο Μάρκι-Ζάι προηγείται με 230.112 ψήφους έναντι 167.060 της Ντόμπρεφ, που πρόβαλε μέχρι σήμερα ως το μεγάλο φαβορί.

«Μόνο μαζί μπορούμε να κερδίσουμε. Κανείς δεν μπορεί να διαρρήξει την ενότητα της αντιπολίτευσης», είπε στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα επτά παιδιά τους. «Αυτή ήταν μια μάχη, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και τον πόλεμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις εκλογές του 2022.

Η μάχη

Για πρώτη φορά από το 2010 ο Όρμπαν θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι και το πρώην ακροδεξιό και νυν κεντροδεξιό κόμμα Jobbik. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός και το κυβερνών κόμμα Fidesz θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024