Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση ProRata - Στο 8% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οι χαμηλοί μισθοί και τα εργασιακά «καίνε» τους πολίτες

Δημοσκόπηση ProRata – Στο 8% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Οι χαμηλοί μισθοί και τα εργασιακά «καίνε» τους πολίτες

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της ProRata. Τι λένε οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας, πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου.

Νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την ProRata είδε το φως της δημοσιότητας. Οι πολίτες στον «Σφυγμό Οκτωβρίου», όπως ονομάζεται η έρευνα της εταιρείας απαντούν σε ερωτήματα για την επικαιρότητα, ενώ παρουσιάζεται και η πρόθεση ψήφου. Σε αυτή η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 8%.

Η εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου της ProRata, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένει το ΜέΡΑ25 με 2%. Σε σχέση με τον Αύγουστο, τα ποσοστά των κομμάτων δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες μεταβολές.

Για τη διαχείριση της πανδημίας

Με βάση τη δημοσκόπηση, αυξημένη είναι η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Αν και στις αρχές της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020 υπήρχε ένα μεγάλο επίπεδο συμφωνίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με 80% θετική άποψη, ενώ οι αρνητικές γνώμες βρίσκονταν στο 18%. Πλέον, οι αρνητικές γνώμες είναι στο 58%, ενώ οι θετικές στο 40%.

Ποια ζητήματα «καίνε» τους πολίτες

Τα ζητήματα που «καίνε» είναι κατά σειρά: Οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, τα εθνικά θέματα, η διαφθορά, η παιδεία, η ακρίβεια, ενώ η πανδημία είναι στην έκτη θέση. Ακολουθεί στην έβδομη θέση το ζήτημα της ανεργίας.

Σε ερώτηση για την ακρίβεια το 95% απαντά ότι αυτή θα επηρεάσει το μέσο νοικοκυριό.

Η άποψη των πολιτών για την ελληνογαλλική συμφωνία

Μάλλον θετικά και θετικά τοποθετείται το 68% όσων απάντησαν σε σχέση με τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας. Το 27% τη βλέπει μάλλον αρνητικά και αρνητικά.

Το 69% σίγουρα συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί ότι η συμφωνία ισχυροποιεί σημαντικά τη χώρα έναντι τρίτων χωρών. Το 28% είναι στην απέναντι πλευρά.

Για το αν η συμφωνία θα λειτουργήσει σε μια κούρσα αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού και θα δημιουργηθούν νέα οικονομικά προβλήματα, οι πολίτες παρουσιάζονται μοιρασμένοι. Το 50% μάλλον συμφωνεί ή σίγουρα συμφωνεί με την παραπάνω τοποθέτηση, ενώ το 45% μάλλον διαφωνεί ή σίγουρα διαφωνεί.

Τι γίνεται με τη λεγόμενη μεσαία τάξη

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν και στο ερώτημα ποιο κόμμα είναι πιο κοντά στη λεγόμενη μεσαία τάξη. Το 60% λέει ότι η ΝΔ είναι μακριά ή σχετικά μακριά της, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει το 63%.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της ProRata εδώ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024