Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυτιλήνη - Δύο εργαζόμενες στον δήμο καταγγέλλουν προϊστάμενό τους για σεξισμό και ψυχολογικό πόλεμο

Μυτιλήνη – Δύο εργαζόμενες στον δήμο καταγγέλλουν προϊστάμενό τους για σεξισμό και ψυχολογικό πόλεμο

Οι δύο εργαζόμενες μίλησαν στην τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr και υποστηρίζουν ότι εδώ και μήνες, ένας άντρας με ανώτερη θέση τους ασκεί καθημερινά καθημερινή βία

Ψυχολογική βία και σεξιστική συμπεριφορά από «ανώτερό» τους καταγγέλλουν δύο μόνιμες εργαζόμενες του Δήμου Μυτιλήνης, που υποστηρίζουν ότι λόγω της έντονης πίεσης έχουν καταρρεύσει ουκ ολίγες φορές.

Οι δύο εργαζόμενες μίλησαν στην τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr και υποστηρίζουν ότι εδώ και μήνες, ένας άντρας με ανώτερη θέση τους ασκεί καθημερινά καθημερινή βία.

Μάλιστα, το έχουν πολλές φορές αναφέρει αρμοδίως, ενώ έκαναν και γραπτή αναφορά.

Το ζήτημα αναδεικνύει και η εφημερίδα «Νέα Της Λέσβου», σε δημοσίευμα με τίτλο «καταγγέλλουν προϊστάμενο με υπονοούμενα για σεξουαλική παρενόχληση».

Οι δύο εργαζόμενες του Δήμου Μυτιλήνης είναι μόνιμες υπάλληλοι, από την Αγιάσο, εργάτριες καθαριότητας στα απορριμματοφόρα, με δύσκολα ωράρια. Πρόκειται για την Καλλιόπη Ψ. και τη Δέσποινα Κ., διαζευγμένες με παιδιά, ιδιότητα που θεωρούν ότι παίζει ρόλο στη συμπεριφορά του προϊσταμένου τους.

Οι εργαζόμενες, κατέθεσαν αναφορά στον Δήμο Μυτιλήνης στις 13 Οκτωβρίου. Την επομένη ενημερώθηκαν ότι αλλάζουν πόστο. Ωστόσο αναφέρουν ότι η απόφαση απαξιώνει την καταγγελία τους και αποτελεί υποβάθμιση.

Η μία εκ των δύο υποστηρίζει ότι της προτάθηκε να παραμείνει στο πόστο της, αφού υπογράψει χαρτί πως δεν έχει πρόβλημα με τον ανώτερό της, τον οποίο έχει ήδη καταγγείλει.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης, Η. Κουντουρέλλης, ο οποίος επισημαίνει ότι η μετακίνηση των δύο γυναικών είναι ευνοϊκή λύση, με καλύτερο ωράριο, ενώ δεσμεύεται για τα ωράρια και τις υπερωρίες τους.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο καταγγελλόμενος δεν μπορεί να μετακινηθεί γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης, ενώ πρόσθεσε ότι εάν οι καταγγελίες αποδειχθούν, η ποινή θα είναι μεγάλη.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024