Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
#Metoo - Στο ειδώλιο ο προπονητής που κατηγορείται για το βιασμό της 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας

#Metoo – Στο ειδώλιο ο προπονητής που κατηγορείται για το βιασμό της 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας

Η πρώτη υπόθεση του ελληνικού #metoo φτάνει στο ακροατήριο στις 12 Ιανουαρίου 2022 με κατηγορούμενο για βιασμό τον 38χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας.

Η πρώτη υπόθεση #metoo από εκείνες που ακολούθησαν τις καταγγελίες μετά από αυτή της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική βία φθάνει στο ακροατήριο.

Η υπόθεση βιασμού ανήλικης ιστιοπλόου πριν δέκα χρόνια από τον τότε προπονητή της προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δίκη, είναι η πρώτη του ελληνικού #metoo που θα φθάσει σε ακροατήριο, και προγραμματίστηκε για να ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Κατηγορούμενος για τον βιασμό της αθλήτριας ιστιοπλοΐας είναι ο προπονητής της, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος.

Η δικογραφία για τον καταγγελλόμενο βιασμό της αθλήτριας, ενόσω ήταν ανήλικη, σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Εισαγγελία μετά από κατάθεση της κ. Μπεκατώρου που ήταν σε συνεννόηση με την αθλήτρια. Το θύμα επιβεβαίωσε ότι επί σειρά ετών και ενώ ήταν σε ηλικία 11 ετών είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον 38χρονο προπονητή της.

Διαβάστε επίσης: Βόμβα – Και άλλος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό – Τι απαντά ο ίδιος

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης.

Ο προπονητής συνελήφθει με συνοπτικές διαδικασίες μετά την κατάθεση του θύματος και είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο και ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε σχέση με το ανήλικο κορίτσι.

Στην πρόταση παραπομπής του ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε αναφέρει προς το Συμβούλιο που «έδειξε» το εδώλιο στον 38χρονο: «Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Ο εισαγγελικός λειτουργός, η πρόταση του οποίου έγινε δεκτή από τους δικαστές του Συμβουλίου ανέφερε, επίσης, ότι ο κατηγορούμενος «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024