Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοιτητές από το Θιβέτ - «Τους αξίζει έπαινος, όχι χειροπέδες» - Τι λέει ο συνήγορός τους

Φοιτητές από το Θιβέτ – «Τους αξίζει έπαινος, όχι χειροπέδες» – Τι λέει ο συνήγορός τους

Οι τρεις σπουδαστές συνελήφθησαν γιατί ανάρτησαν πανό στην Ακρόπολη κατά των επερχόμενων Αγώνων στο Πεκίνο και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ.

Οι τρεις σπουδαστές συνελήφθησαν γιατί ανάρτησαν πανό στην Ακρόπολη κατά των επερχόμενων Αγώνων στο Πεκίνο και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ. Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε δικάσιμο για την 26η Ιανουαρίου 2022.

«Έπαινος τους αξίζει αντί της σύλληψης και των χειροπέδων» τονίζει ο Αλέξης Αναγνωστάκης, εκ των συνηγόρων των ακτιβιστών φοιτητών από το Θιβέτ που διαμαρτυρήθηκαν κατά της Κίνας και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στην Ακρόπολη.

Τους ακτιβιστές φοιτητές, που προκάλεσαν πονοκέφαλο στην κινεζική κυβέρνηση κατά τις ημέρες αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, εκπροσώπησαν ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης και η δικηγόρος Νέλη Συμεώνοβα. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί Αρχαιολογικών χώρων κ.ά.

«Πράξη ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης»

«Πρόκειται για πράξη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα εγκλήματα κατοχής και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ και αλλού. Οι φοιτητές επέλεξαν την Ακρόπολη ως σύμβολο της δημοκρατίας και το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Το μέρος από όπου ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη σημαία του ναζισμού στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής και έκτοτε έγινε εθνικό σύμβολο. Οι Θιβετιανοί φοιτητές υπερασπίζονταν με συμβολικό τρόπο τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων από την Ελληνική Ακρόπολη. Έπαινος τους αξίζει αντί της σύλληψης και των χειροπέδων» τονίζει σε δήλωσή του ο συνήγορος των φοιτητών, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024