Ο όμιλος Stellantis υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με την LG Energy Solution για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ το οποίο θα αναλάβει να τροφοδοτεί με συστοιχίες τα ηλεκτροκίνητα του ομίλου που διατίθενται στην τοπική αγορά, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου εξηλεκτρισμού ύψος 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει ανακοινώσει ο όμιλος.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το νέο εργοστάσιο το οποίο θα αποτελεί κοινοπραξία των Stellantis και LG θα αναλάβει να κατασκευάζει μπαταρίες οι οποίες στη συνέχεια θα διοχετεύονται στα εργοστάσια συναρμολόγησης της Stellantis σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό προκειμένου να εφοδιάσουν τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα του ομίλου στο πλαίσιο του σχεδίου του να αυξήσει τις ηλεκτροκίνητες πωλήσεις του σε αμερικανικό έδαφος με την προοπτική να αποτελούν το 40% έως το 2030.

Το εργοστάσιο θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 40 gigawatt ετησίως ενώ, αναμένεται να λειτουργήσει από το 2024. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τοποθεσία όπου θα φιλοξενηθεί αν και η επιλογή αναμένεται να γίνεται γνωστή εντός του 2022 οπότε και θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες η Stellantis σε συνεργασία με τον ενεργειακό εταίρο της TotalEnergies ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ακόμα εργοστασίου μπαταριών, σε ευρωπαϊκό έδαφος το οποίο θα αποτελεί κοινοπραξία με τον όμιλο Daimler. Στο ίδιο πλαίσιο, στην Ευρώπη θα κατασκευαστούν δύο ακόμα εργοστάσια μπαταριών από τον όμιλο Stellantis, ένα στην Γαλλία και ένα στην Ιταλία ενώ εκτός από την παραπάνω κοινοπραξία με την LG, ο πολυεθνικός πια όμιλος έχει υποσχεθεί ένα ακόμα σε αμερικανικό έδαφος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr