Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Stellantis και LG συμπράττουν για την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ

Stellantis και LG συμπράττουν για την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ

Η νέα κοινοπρακτική βιομηχανική μονάδα θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του στόχου του ομίλου Stellantis, έως το 2030, το 40% των πωλήσεων του να αφορά ηλεκτροκίνητα οχήματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού

Ο όμιλος Stellantis υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με την LG Energy Solution για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ το οποίο θα αναλάβει να τροφοδοτεί με συστοιχίες τα ηλεκτροκίνητα του ομίλου που διατίθενται στην τοπική αγορά, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου εξηλεκτρισμού ύψος 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει ανακοινώσει ο όμιλος.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το νέο εργοστάσιο το οποίο θα αποτελεί κοινοπραξία των Stellantis και LG θα αναλάβει να κατασκευάζει μπαταρίες οι οποίες στη συνέχεια θα διοχετεύονται στα εργοστάσια συναρμολόγησης της Stellantis σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό προκειμένου να εφοδιάσουν τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα του ομίλου στο πλαίσιο του σχεδίου του να αυξήσει τις ηλεκτροκίνητες πωλήσεις του σε αμερικανικό έδαφος με την προοπτική να αποτελούν το 40% έως το 2030.

Το εργοστάσιο θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 40 gigawatt ετησίως ενώ, αναμένεται να λειτουργήσει από το 2024. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τοποθεσία όπου θα φιλοξενηθεί αν και η επιλογή αναμένεται να γίνεται γνωστή εντός του 2022 οπότε και θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες η Stellantis σε συνεργασία με τον ενεργειακό εταίρο της TotalEnergies ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ακόμα εργοστασίου μπαταριών, σε ευρωπαϊκό έδαφος το οποίο θα αποτελεί κοινοπραξία με τον όμιλο Daimler. Στο ίδιο πλαίσιο, στην Ευρώπη θα κατασκευαστούν δύο ακόμα εργοστάσια μπαταριών από τον όμιλο Stellantis, ένα στην Γαλλία και ένα στην Ιταλία ενώ εκτός από την παραπάνω κοινοπραξία με την LG, ο πολυεθνικός πια όμιλος έχει υποσχεθεί ένα ακόμα σε αμερικανικό έδαφος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024