Λα Πάλμα – Απαγόρευση πτήσεων για δεύτερη μέρα – Γέμισε τέφρα ο ουρανός
Η τοπική αεροπορική εταιρεία Binter ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».
Όλα τα αεροσκάφη παρέμειναν και σήμερα καθηλωμένα στο έδαφος, στο αεροδρόμιο της Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της τέφρας που εκλύεται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα.
Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν 38 πτήσεις –οι περισσότερες μεταξύ των νησιών– που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα. Μόνο οι 4 από τις 34 προγραμματισμένες πτήσεις του Σαββάτου έγιναν κανονικά.
Η τοπική αεροπορική εταιρεία Binter ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».
Από την έκρηξη του ηφαιστείου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές σε κτίρια και 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ορισμένοι έχασαν τα πάντα όταν η λάβα κατάπιε τα σπίτια τους.
Η ισπανική κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές αποδέσμευσαν 300 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του νησιού, τα έσοδα του οποίου προέρχονται κυρίως από τον τουρισμό και τις φυτείες μπανάνας.
Το ηφαίστειο δεν δείχνει σημάδια ότι η δραστηριότητά του θα σταματήσει σύντομα. «Είμαστε στο έλεός του», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Άνχελ Βίκτορ Τόρες.
- Η δυναμική της δικαστικής απόφασης για τις υποκλοπές και οι ρωγμές που προκαλεί στο κυβερνητικό αφήγημα
- «Σε προχωρημένες επαφές με τον Μπερνάρντο Σίλβα η Γαλατάσαραι»
- Ο Χέγκσεθ κάνει πόλεμο – Στο Ιράν και στα ΜΜΕ των ΗΠΑ που «δεν παρουσιάζουν θετικά» τη στρατιωτική επιχείρηση
- «Ο πρόεδρος σε θέλει αμέσως» – Σε live μετάδοση η εντολή Τραμπ στον Μπέσεντ – Η τρεμάμενη φωνή του υπουργού
- Κινηματογραφική ληστεία στην Καλιφόρνια – Συμμορία εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο – Αρπάζουν λεία 1,4 εκατ. ευρώ σε 1 λεπτό
- Φάμελλος: O Μητσοτάκης βάζει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή – Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους αγρότες


