Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η μέρα που άρχισε να γράφει ιστορία ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Η μέρα που άρχισε να γράφει ιστορία ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Στις 16 Οκτωβρίου 2004, ο 17χρονος τότε Λιονέλ Μέσι πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και μία μυθική καριέρα είχε μόλις ξεκινήσει. 17 χρόνια μετά, ο Αργεντινός έχει αλλάξει πλέον χρώματα, αλλά η ιστορία γράφτηκε με χρυσά γράμματα και δεν ξεγράφει…

O σπουδαίος Ροναλντίνιο ήταν από τους πρώτους που κατάλαβε. Όταν είδε τον Λιονέλ Μέσι να έχει την μπάλα στα πόδια του και να την κάνει ό,τι θέλει σε μια από τις πρώτες του προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα της Μπαρτσελόνα, δε δίστασε να το ξεστομίσει, «Αυτός είναι ο διάδοχός μου». Αρκούσε μια προπόνηση για να αντιληφθεί πως αυτό το κοντό, αμούστακο παιδί, που το σουλούπι του δε θα γέμιζε το μάτι σε κανέναν, θα αφήσει εποχή.

Και δεν έπεσε έξω. Για την ακρίβεια, τη γράφει ακόμα την ιστορία του. Μια ιστορία που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση των κορυφαίων της εποχής του. Για πολλούς στην κορυφή όλων των εποχών. Μια ιστορία που ξεκίνησε να γράφεται ακριβώς πριν από 16 χρόνια, σε μια μέρα σαν τη σημερινή.

Το ημερολόγιο σημάδευε την 16η Οκτωβρίου και το ρολόι στην έδρα της Εσπανιόλ έδειχνε το 82ο λεπτό του ντέρμπι της Καταλονίας με την Μπαρτσελόνα. Εκείνο το κοντό παιδί, το μεγαλωμένο στη «Μασία», φορώντας το νούμερο 30 στην πλάτη (όπως τώρα στην Παρί), είχε πάρει θέση στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Ο Ντέκο παραχωρούσε τη θέση του στον Λιονέλ Μέσι, που ήταν 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών. Το ντεμπούτο του στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα ήταν πια γεγονός.

«Αυτός είναι ο αποκαλούμενος διάδοχος του Ροναλντίνιο στην Μπαρτσελόνα», ακούστηκε στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Λίγοι το πίστεψαν, μα ο Μέσι άρχισε από το πρώτο του δεκάλεπτο με τη φανέλα της Μπάρτσα να δείχνει πως είχε πάνω του κάτι το ξεχωριστό. Ένα αστέρι να τον ακολουθεί.

Αυτό το αστέρι πλέον λάμπει στο Παρίσι. Μετά από 17 χρόνια ο Μέσι άλλαξε φανέλα αλλά τα όσα άφησε πίσω του με τα μπλαουγκράνα, μάλλον δεν θα τα ξεπεράσει ποτέ κανείς. Επί των ημερών  του η Μπαρτσελόνα γιγαντώθηκε και μπήκε ξανά στα κορυφαία club του πλανήτη, κατέκτησε αμέτρητους τίτλους και διακρίσεις.

Τα ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα:

Πρώτος σκόρερ: 672
Περισσότερες ασίστ: 305
Περισσότερες συμμετοχές: 778
Περισσότερες νίκες: 542
Περισσότερα τρόπαια: 35
Περισσότερα χατ τρικ: 48
Περισσότερα γκολ με φάουλ: 50
Περισσότερες Χρυσές Μπάλες: 6
Περισσότερα Χρυσά Παπούτσια: 6
Περισσότερα γκολ με έναν και μόνο σύλλογο
Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν από έναν ποδοσφαιριστή: 73
Πρώτος σκόρερ στα clasico: 26
Περισσότερες συμμετοχές σε clasico: 45
Περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος: 91
Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της La Liga: 474
Γκολ απέναντι σε ομάδες στη La Liga: 38
Περισσότερες συμμετοχές στη La Liga: 520

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024