Σήμερα υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.

Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018).

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ξεκινά το «Περπάτημα για την Ελευθερία» σε 5 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Καρδίτσα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

Mερικά στοιχεία για το trafficking

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Estimates of Modern Slavery, σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους πάνω από ένα εκατομμύριο βρίσκονται στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Global Slavery Index, ο αριθμός των ανθρώπων που υφίστανται συνθήκες σύγχρονης δουλείας υπολογίζεται σε 89.000.

Το Walk for Freedom διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Πανευρωπαιϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, 18η Οκτωβρίου, από την Α21 μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από τη δουλεία.

Η πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα trafficking έγινε στη Θεσσαλονίκη

Για την εμπορία ανθρώπων που «συμβαίνει και εδώ» έκαναν πορεία σήμερα δεκάδες άτομα συμμετέχοντας στο 7o διεθνές Περπάτημα για την Ελευθερία που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21.

Σημειώνεται ότι στο «Walk For Freedom» συμμετέχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο παραλιακό τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους και σχηματίζοντας μία γραμμή, περπάτησαν στη Λεωφόρο Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διεθνής δράση

«Περπάτημα για την Ελευθερία» θα πραγματοποιηθεί φέτος σε εκατοντάδες πόλεις και σε δεκάδες χώρες σε έξι ηπείρους για έβδομξη χρονιά, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα εκατομμύρια ανθρώπων που παραμένουν σκλαβωμένοι.

Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε μία γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλον, σχηματίζοντας αλυσίδες ανθρώπων σε μικρές και μεγάλες πόλεις, σε μεγάλες λεωφόρους και χωματοδρόμους, σε χωριά κατά μήκος γεφυρών, ποταμών, σε τούνελ και βουνά. Μεμονωμένα άτομα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν μέρος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να σταματήσει η εκμετάλλευση των ανθρώπων.

Αν θέλετε να βρείτε μία πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη σωματεμπορία επισκεφθείτε τη σελίδα: www.a21.org

Παρακάτω το βίντεο για το «Περπάτημα για την Ελευθερία», που καλεί όλους τους πολίτες ανά τον κόσμο να συμμετάσχουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr