Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μπάλλος». Με υπομονή αλλά και προσοχή χρειάζεται να εξοπλιστούν οι οδηγοί

Συνεχίζονται οι διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, από τις 14:30 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην προέκταση της οδού Μ. Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού.

Επιπλέον, η διακοπή κυκλοφορίας συνεχίζεται στην επαρχιακή οδό Λαγκαδικίων- Σχολαρίου στο ύψος του 3ου χλμ λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, στο 1ο χλμ Λαγκαδά – Ηρακλείου, στο 1ο χλμ αγροτικής ασφαλτοστρωμένης οδού Λαγκαδά – Ασσήρου και στην Ε.Ο. Πενταλόφου – Σίνδου (Θέση Βουστάσια).

Σε αυτά τα σημεία οι οδηγοί θα πρέπει είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Υπερχείλιση του Γαλλικού Ποταμού

Η υπερχείλιση του Γαλλικού Ποταμού είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα, και τη διακοπή της κυκλοφορίας.

«Κλείσαμε την προέκταση της Πόντου για να μην έχουμε κάποια ατύχημα, να μην παρασυρθεί κάποιο όχημα από το νερό, το οποίο μπορεί να έχει φτάσει και τους 20 πόντους, μιας και ο δρόμος έχει συνέχεια κίνηση» αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν εργασίες με μηχανήματα έργου, έγινε διεύρυνση της κοίτης του ποταμού έτσι ώστε να μπορέσει να αποσυμφορηθεί το νερό και να έχει μεγαλύτερη διέξοδο.

Επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σημείο πλημμυρίζει όταν φουσκώνει ο Γαλλικός ποταμός.

Αναφέρει ότι στην περιοχή δίπλα από την κοίτη εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχει εργοτάξιο του ΟΣΕ, για την ενίσχυση της γέφυρας που περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές, και εν μέρει
υπάρχει, όπως σημειώνει, μια παρεμπόδιση της ροής του νερού

Εκτιμά ότι ο δρόμος θα μείνει κλειστός μέχρι τουλάχιστον αύριο. «Το παρακολουθούμε και μόλις γίνει αποστράγγιση θα δώσουμε σε κυκλοφορία τον δρόμο», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr