Εδώ και καιρό αλλά ιδιαίτερα μετά την απρόσμενα μεγάλη επιτυχία του κορεάτικου Squid Game, η εταιρεία Netflix στοχεύει στην ανάδειξη των εθνικών κινηματογράφων.

Έτσι έχει ξεκινήσει από εχθές, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, διαγωνισμός που συνδιοργανώνει η πλατφόρμα και ο Εκπαιδευτικός Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) που απευθύνεται σε νέους 18 ως 35 ετών, κατοίκους των υποσαχάριων χωρών της Αφρικής, προκειμένου να γυρίσουν μια ταινία μικρού μήκους, εμπνευσμένοι από την λαογραφία της πατρίδας τους.

Οι έξι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν 75.οοο δολάρια για το γύρισμα της ταινίας τους καθώς και 25.000 δολάρια σε μετρητά. Οι ταλαντούχοι αυτοί νέοι και νέες θα έχουν την τύχη να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι θα τους βοηθήσουν και στην παραγωγή των ταινιών τους.

Οι έξι ταινίες θα προβληθούν στην πλατφόρμα του Netflix το 2022 ως «Ανθολόγιο Αφρικανικών παραμυθιών».

Στόχος της Unesco είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και να δοθεί κίνητρο (και χρήμα) στους ανερχόμενους Αφρικανούς σκηνοθέτες καθώς και παγκόσμια αναγνωσιμότητα.

«Η Αφρική έχει μια πολύ πλούσια λαογραφική κληρονομιά και πολλές ιστορίες να διηγηθεί, ιστορίες που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Όταν παντρέψεις αυτές τις ιστορίες με τα ανερχόμενα ταλέντα της Αφρικής, τότε δεν υπάρχει όριο στη μαγεία που θα προσφέρουν σε όλον τον κόσμο, φέρνοντας μας όλους πιο κοντά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr