Συγκεκριμένα, μίλησε για «υψηλή βροχόπτωση», που δεν ήταν «ακραίο φαινόμενο», όπως εξήγησε

Μια διαφορετική άποψη από την επικρατούσα για την πρόσφατη κακοκαιρία που αντιμετώπισε η Αττική, εξέφρασε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σε αντίθεση με τις αρμόδιες αρχές, που έκαναν λόγο για«ακραία φαινόμενα», ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως δεν πρόκειται για «ακραία φαινόμενα», τονίζοντας μάλιστα πως αυτά σημειώθηκαν προ τριετίας στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα, μίλησε για «υψηλή βροχόπτωση», που δεν ήταν «ακραίο φαινόμενο», όπως εξήγησε.

«Στα όρια σχεδιασμού των έργων η βροχή»

«Η βροχόπτωση ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Και προσέθεσε πως «είχαμε μια πολύ ισχυρή βροχόπτωση, μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία προσέγγισαν τα 150 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε ‘ακραίο φαινόμενο’, δηλαδή δεν είχαμε τα ύψη βροχής των 200 χιλιοστών, των 300 χιλιοστών που είχαμε πριν τρία χρόνια στη Μάνδρα».

Όπως είπε, μάλιστα, εάν αυτά τα ύψη έπεφταν στην Αττική, «δυστυχώς, θα είχαμε πολλαπλάσιες επιπτώσεις. Αλλά αυτές οι βροχοπτώσεις ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων», επανέλαβε.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε, πάντως, ότι αυτή η βροχόπτωση μεταφράζεται σε 30 εκατομμύρια τόνους νερού που δέχθηκε το Λεκανοπέδιο «και όχι όλη η Αττική», όπως διευκρίνισε, εξηγώντας πως μιλάμε «κυρίως μόνο για τη λεκάνη απορροής του Κηφισού ποταμού».

Εκεί, ανέφερε, έχουμε τεράστια ύψη (σ.σ. βροχής), τεράστιες επιπτώσεις, αλλά βεβαίως, προσέθεσε, «δεν έχουμε τα ακραία φαινόμενα, που ενδεχομένως να μας δημιουργούσαν πολλαπλάσια προβλήματα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr