Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία - Συναγερμός για νέα καταιγίδα στην Αττική - Ποιες περιοχές «έπνιξε» ο Μπάλλος τη νύχτα

Κακοκαιρία – Συναγερμός για νέα καταιγίδα στην Αττική – Ποιες περιοχές «έπνιξε» ο Μπάλλος τη νύχτα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την αρχή του 24ώρου σήμερα σε αρκετές περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου

Τις πληγές τους μετρούν μετά το πέρασμα του «Μπάλλου» πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και σήμερα καθώς το κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» για δεύτερη ημέρα την επικράτεια με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την αρχή του 24ώρου σήμερα σε αρκετές περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του 24ώρου έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν σε:

  • Αμαλιάδα (104 χιλιοστά)
  • Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (54)
  • Παλαιοχώρα Χανίων (53)
  • Κριεζά Ευβοίας (52)
  • Βατοπέδι Άθω (49)
  • Λευκάδα (48)
  • Πύργο Ηλείας (47 χιλιοστά)

Έρχεται νέα καταιγίδα στην Αττική;

Στο μεταξύ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά, ενώ στην Αττική αναμένεται ότι θα εκδηλωθούν μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει, επίσης, την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πληγούν νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται προς το βόρειο Ιόνιο, γι’ αυτό και ο καιρός τώρα στην Αττική έχει ανοίξει και έχει ηλιοφάνεια.

Ωστόσο, σε εξέλιξη είναι δύο πολύ ισχυρά μέτωπα καταιγίδων:

Το ένα, όπως εξηγεί στο CNN, αναπτύσσεται προς το ανατολικό Αιγαίο και δίνει ισχυρές και βροχές και καταιγίδες, με τον ίδιο να προειδοποιεί πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες γιατί θα χτυπήσει τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα φτάσει μέχρι και την περιοχή της Χαλκιδικής και την βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά το δεύτερο μέτωπο καταιγίδων, στροβιλίζεται μέσα στο Ιόνιο και επηρεάζει τα νησιά του Πελάγους και τα δυτική ηπειρωτικά τμήματα. Το κύμα κακοκαιρίας αυτό φέρνει αστάθεια και στην Αττική, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες, κυρίως προς το απόγευμα, να δούμε και πάλι επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες ώρες είναι τα παράλια της Πελοποννήσου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και αργότερα και πάλι τα νησιά του Αιγαίου θα δεχτούν και πάλι μεγάλες ποσότητες βροχής.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την περιοχή της Αττικής, γιατί θα έχουμε σε εξέλιξη διαδοχικά κύματα καταιγίδων» επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης στο ίδιο μέσο.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024