Ένα πρωτοφανές περιστατικό εγκατάλειψης παιδιών σημειώθηκε πριν από δυο ημέρες στον Ασπρόπυργο, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά… πέντε νήπια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, πριν από δύο ημέρες η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα βρέφος, ηλικίας περίπου ενός έτους, το οποίο βρισκόταν παρατημένο και χτυπημένο σε δρόμο στον Ασπρόπυργο.
Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό που βρήκαν όταν έφτασαν στο σημείο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, μέσα σε σταθμευμένο όχημα κοντά στο βρέφος, βρέθηκε κλειδωμένο ακόμα ένα νήπιο.
Όμως, η σοκαριστική ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Οι αστυνομικοί άκουσαν κι άλλα κλάματα, τα οποία έρχονταν από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Όταν το άνοιξαν βρήκαν κλειδωμένα ακόμα τρία νήπια.
Εντοπίστηκε μια 13χρονη
Οι αστυνομικοί εντόπισαν μια 13χρονη, η οποία υποστήριξε ότι οι μητέρες των παιδιών, ηλικίας περίπου 25 και 27 ετών, της τα είχαν παραδώσει για να τα κρατά και η ίδια τα κλείδωσε στο αυτοκίνητο.
Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ συντάχθηκε δικογραφία για τις δύο μητέρες.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων