Κανένα κρούσμα του βρετανικού στελέχους Άλφα του κοροναϊού, το οποίο επικρατούσε στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι, δεν καταγράφηκε στον τελευταίο γύρο γενετικών αναλύσεων.

Το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε την άνοιξη στην Ινδία και επικράτησε σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το μόνο στέλεχος ειδικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται στο τελευταίο δελτίο του ΕΟΔΥ.

Από τα 544 δείγματα που συλλέχθηκαν το διάστηκα 14 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου, τα 481 αφορούσαν το Δέλτα (ποσοστό 88%) και τα υπόλοιπα άλλα στελέχη που δεν θεωρούνται πηγή ανησυχίας.

Διαβάστε επίσης: 2.601 νέα κρούσματα και 46 θάνατοι – Στους 347 οι διασωληνωμένοι

Η σταδιακή επικράτηση του ινδικού στελέχους είναι εμφανής στον παρακάτω πίνακα, στον οποίο το Δέλτα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα και το Άλφα με μπλε.

Πηγή: ΕΟΔΥ

Αν πάντως εξετάσει κανείς όλο το διάστημα από την αρχή της πανδημίας, το στέλεχος ειδικού ενδιαφέροντος στο οποίο αντιστοιχούν τα περισσότερα κρούσματα παραμένει το Άλφα, με μερίδιο 51,7%. Δεύτερο έρχεται το Δέλτα με 32,25%, ωστόσο το μερίδιό του αναπόφευκτα θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΕΟΔΥ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr