Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
NextGenerationEU – Ανάρπαστο το πράσινο ομόλογο της ΕΕ, συγκέντρωσε 12 δισ. ευρώ

NextGenerationEU – Ανάρπαστο το πράσινο ομόλογο της ΕΕ, συγκέντρωσε 12 δισ. ευρώ

Οι προσφορές ήταν 11πλάσιες από το ζητούμενο ποσό, ενώ ένα ευρύ φάσμα επενδυτών εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το πράσινο ομόλογο

Ανάρπαστο έγινε το πρώτο πράσινο ομόλογο που εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνοντας 12 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για πράσινες και βιώσιμες επενδύσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκδοση πράσινου ομολόγου στον κόσμο.

Nα σημειωθεί ότι οι προσφορές ήταν 11πλάσιες(!) από το ζητούμενο ποσό, ενώ ένα ευρύ φάσμα επενδυτών εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το πράσινο ομόλογο.

Με τα πράσινα ομόλογα NextGenerationEU, η ΕΕ πρόκειται να γίνει ο μεγαλύτερος εκδότης πράσινων ομολόγων παγκοσμίως, παρέχοντας σημαντική ώθηση στις βιώσιμες χρηματοπιστωτικές αγορές, και χρηματοδοτώντας μια πιο πράσινη ανάκαμψη της ΕΕ μετά την πανδημία. Με το ισχυρό ποσοστό υπερκάλυψης και τις εξαιρετικές συνθήκες τιμολόγησης, η σημερινή έκδοση αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη έναρξη του προγράμματος πράσινων ομολόγων NextGenerationEU έως 250 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2026.

Τα πρώτα σχέδια σε Βέλγιο και Λιθουανία

Τα κεφάλαια από τις εκδόσεις πράσινων ομολόγων NextGenerationEU θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πράσινων και βιώσιμων δαπανών στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Οι επιλέξιμες επενδύσεις από τα ήδη εγκεκριμένα σχέδια περιλαμβάνουν μια ερευνητική πλατφόρμα για την ενεργειακή μετάβαση στο Βέλγιο ή την κατασκευή αιολικών σταθμών στην ξηρά στη Λιθουανία.

Τουλάχιστον 37% κάθε σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας πρέπει να αφιερωθεί στην πράσινη μετάβαση, με πολλά κράτη μέλη να προσπαθούν να κάνουν περισσότερα.

Γιοχάνς Χαν: Ισχυρή εκκίνηση

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή έκδοση είναι μια ισχυρή εκκίνηση για το πρόγραμμα πράσινων ομολόγων NextGenerationEU που μετατρέπει την ΕΕ στον μεγαλύτερο εκδότη πράσινων ομολόγων στον κόσμο. Είναι ένα ισχυρό σήμα της δέσμευσης της ΕΕ για βιωσιμότητα. Το μέλλον μας είναι πράσινο και είναι εξαιρετικά σημαντικό να αδράξουμε την ευκαιρία να δείξουμε ξεκάθαρα στους επενδυτές ότι τα κεφάλαιά τους θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάκαμψης ».

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024