Μια αμφιλεγόμενη απόφαση έλαβε ο δήμος Βριλησσίων πολύ πρόσφατα και αφορά τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης εν όψει Χριστουγέννων.  Υποχρεώθηκε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του καθώς δεν είχε προβλέψει δαπάνες για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης και προέβη σε αναγκαστική αναμόρφωση ώστε να μην αφήσει την πόλη «άχρωμη» και χωρίς λάμψη κατά τη διάρκεια της ομορφότερης γιορτής του κόσμου. Κάθε Δήμος έχει την δυνατότητα να κάνει αναμορφώσεις και δικαιολογημένα αφού πολλές φορές τα δεδομένα αλλάζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ως εδώ όλα καλά μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Το από εδώ και πέρα όμως που θα διαβάσετε εγείρει ερωτηματικά. Η γιορτή των Χριστουγέννων έχει σταθερή ημερομηνία όσο θυμάμαι. Άρα η μη πρόβλεψη της δαπάνης στον προϋπολογισμό χαρακτηρίζεται είτε από ανθρώπινο λάθος και είναι απόλυτα λογικό να συμβεί κάποια στιγμή είτε από ελλιπή προγραμματισμό που σε σοβαρότερα ζητήματα ίσως αποδειχθεί επιζήμιο.  Ας είμαστε καλοπροαίρετοι και ας μην είμαστε σκληροί με τους ανθρώπους αλλά μόνο με τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούν κάποιες αποφάσεις τους.

Εδώ το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί αφορά τον εξοπλισμό των παιδικών χαρών στο δήμο Βριλησσίων. Διότι το κονδύλι για τον εορταστικό διάκοσμο αξίας σχεδόν 75 χιλιάδων ευρώ, αφαιρέθηκε από το κονδύλι αναμόρφωσης και εξοπλισμού των παιδικών χαρών του δήμου Βριλησσίων. Αυτό πρακτικά τι μπορεί να σημαίνει;

Μπορεί να σημαίνει: α) Τα χρήματα για τις ανάγκες των παιδικών χαρών στον προϋπολογισμό αποδείχθηκε πως υπερκαλύπτουν τις ανάγκες και άρα υπάρχει η δυνατότητα να μειωθούν ή β) Σε κάποιες περιπτώσεις ο σχεδιασμός θα αλλάξει και θα τοποθετηθούν λιγότερα είτε και φθηνότερα παιχνίδια στις παιδικές χαρές.

Αναφορικά με το ζήτημα της μίσθωσης ή της αγοράς  το ερώτημα είναι ένα: Συμφέρει τελικά ένας δήμος να αγοράσει εορταστικό διάκοσμο ή όχι και είναι καλύτερα να τον νοικιάζει κάθε χρόνο; Μια εμπεριστατωμένη έρευνα των υπευθύνων σε κάθε δήμο θα δώσει την καλύτερη απάντηση.