Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποχωρεί ο χρυσός

Υποχωρεί ο χρυσός

Το πολύτιμο μέταλλο δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη της Παρασκευής

Υποχωρεί η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες πως η κεντρική τράπεζα δεν θα καθυστερήσει το tapering παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας το μήνα Σεπτέμβριο.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.745,89 δολάρια η ουγγιά , την ώρα που τα futures του αμερικάνικου χρυσού παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 1.757 δολάρια.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,5% στα 22,55 δολάρια η ουγγιά.

Πιέζεται ο χρυσός

Ο χρυσός πιέζεται ελαφρά, καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα κέρδη της Παρασκευής, όταν έφθασε στο υψηλότερο σημείο από τις 22 Σεπτεμβρίου, άνοδο που τροφοδότησε η ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, «ένα καλό μέρος του tapering έχει ήδη τιμολογηθεί» και εφόσον οι ράβδοι έχουν πάνω από 1.750 δολάρια, είναι θετικό για το μέταλλο, περιορίζοντας τη «μεγάλη αστάθεια», εξηγεί ο Κάρλο Αλμπέτρο Ντε Κάζα, αναλυτής της Kinesis Money.

Στον αντίποδα, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,9% στα 2.138,16 δολάρια η  ουγγιά και η πλατίνα αυξήθηκε κατά 0,5% στα 1.031,49 δολάρια, με τους αναλυτές να αποδίδουν την άνοδο  σε βραχυχρόνια αντίδραση μετά από τις πρόσφατες πτώσεις.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024